Смакота! Як приготувати желе з медом та апельсинами

Желе з медом на апельсиновому сокові — десерт, який смакує і діткам, і дорослим, що слідкують за фігурою. Солодощі хочеться іноді всім, але магазинне желе у пачках має багато цукру, а от домашнє на медові більш корисне. Ми ще й пояснювали, як обирати саме якісний мед і відрізняти його від штучного, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування натурального желе візьміть:

  • Апельсини — 3 шт.
  • Мед — 2 ст.л.
  • Свіжа м’ята — 2 гілочки
  • Желатин — 15 г

Очистіть апельсини, розділіть на часточки і постарайтеся якнайчистіше очистити дольки від мембран. Перекладіть м’якоть у ту миску. Розламайте або розріжте на невеликі шматочки і вичавіть сік. Це можна зробити у режимі пресу або за допомогою соковижималки, якщо така є під рукою.

Процідіть сік в окрему миску і додайте мед. Перемішайте м’якоть із медом і дуже дрібно подрібненою м’ятою і викладіть у невеликі формочки

Перелийте сік у сотейник і додайте желатин. Підігрійте на маленькому вогні, доки желатин не розчиниться. Злегка охолодіть і розлийте по формах.

Поставте в холодильник до застигання приблизно на 1 годину.

Як правильно користуватися iPhone - дві приховані функції, про які мало хто знає

п’ятниця, 18 липень 2025, 13:05

Власники iPhone часто дивляться на прогноз погоди у стандартному застосунку Apple і вважають, що відсоток поруч з дощовою іконкою - це ймовірність опадів. Але виявляється, цей показник має зовсім інше значення, передають Патріоти України. Як повідомляє...

Ви могли це не знати! Які популярні сніданки шкодять здоров’ю - і ось чому

п’ятниця, 18 липень 2025, 12:35

Сніданок вважається основою правильного харчування, але дієтологи попереджають: не все, що виглядає корисним, справді таким є. У багатьох популярних сніданках ховається надмірна кількість доданого цукру та інших інгредієнтів, які можуть шкодити здоров’...