Смакота! Як приготувати золотисті деруни із хрусткою скоринкою з секретним інгредієнтом

Деруни з картоплі чудові. А з сметаною та часником від них просто можна втратити відчуття часу. передають Патріоти України.

Хрусткі та золотисті, ароматні та дуже смачні — деруни мають бути саме такими. Розкажемо вам про один важливий інгредієнт, який допоможе досягти успіху у приготуванні цієї страви.

Секретний інгредієнт

Це харчова сода. Її часто використовують у кулінарії. Найбільше про неї знають, коли готують випічку, але і для дерунів вона має значення. Не всі знають, що деруни при додаванні соди не темніють. Завдяки їх вони отримують хрустку скоринку та м’яку середину. Розкажемо рецепт приготування детальніше.

Деруни з додаванням соди

Для приготування потрібні наступні компоненти:

  • картопля – 6 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст.л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 1 ч.л.;
  • картопляний крохмаль – 1 ч.л.;
  • олія, сіль, перець.

Картоплю та цибулю натріть на тертці. Овочевий сік, який виділиться, потрібно злити. Тоді в масу додайте соду, борошно та крохмаль, яйце, сіль, перець, спеції на смак. Все ретельно вимішайте.

Розігрійте на сковороді олію. Сформуйте деруни та обсмажте з двох сторін по декілька хвилин. Золотисті деруни готові. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню. Смачного!

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...

Вчені розкрили зв'язок між віком батька і здоров'ям дитини: Ось коли ризики максимальні

неділя, 18 серпень 2024, 13:45

Зріле батьківство стає все популярнішим. Однак вчені вкотре говорять про те, що це має свої наслідки, й ризики є не лише для вагітності у старшому віці жінки, передають Патріоти України. Нове дослідження показує, що якщо майбутній батько вже у віці 50 ...