Смакота! Як швидко приготувати квашену капусту з лимоном і без оцту

Справжня корисна квашена капуста готується без оцту. Для кислинки додають журавлину, готується така капуста кілька діб. Є ще рецепт, який дозволяє спробувати страву дещо раніше, ніж через 3-4 доби, якщо використати лимон, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • капуста – 800-900 гр;
  • сіль – 20 гр;
  • цукор – 25 гр;
  • морква – 50 гр;
  • вода – 500 мл;
  • 1 лимон.

Як готувати

Для закваски потрібно вибрати найсоковитіший качан, який дрібно нарізають. На тертку потрібно натерти моркву та змішати овочі.

Потім нашинковану капусту потрібно обім’яти руками, після чого вичавлюємо сік лимона, додаємо його в миску з овочами і перемішуємо.

Тепер готуємо розсіл. Для цього в теплій воді розчиняємо цукор та сіль. Розсіл вливаємо в капусту лише після того, як він охолоне.

Перемішуємо капусту, накриваємо кришкою та залишаємо її на 30-35 годин.

Цього буде достатньо, щоб капуста просочилася маринадом та ароматом лимона, і її можна буде вже скуштувати.

Повністю капуста буде готова протягом 2-3 діб. Після цього її зберігають у холодильнику чи льоху.

Капуста з лимоном відмінно поєднується з м’ясом, картопляним пюре кашею і смаженою рибою.

Смачного!

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.

Водіям на замітку! Як не помилитися при виборі шин на зиму

понеділок, 8 грудень 2025, 7:44

Температура знизилася до показників, коли саме час перевзути свій транспорт, помінявши літню резину на зимову. Вибираючи нові шини, слід почати з визначення потрібного вам розміру. Тільки потім можна переглядати окремі моделі - не кожна модель доступна...