Смакота! Як швидко приготувати великий хрусткий дерун на сніданок

Великий хрумкий дерун – відмінний варіант для швидкого та смачного сніданку у будній чи вихідний день. Готується він легко, а набір продуктів складається із п’яти простих інгредієнтів, передають Патріоти України.

Для приготування великого деруна потрібно підготувати:

  • картопля – 2 бульби;
  • цибуля – ½ цибулини;
  • борошно – ½ столової ложки;
  • сіль, перець, спеції – по смаку;
  • зелень (кріп, петрушка, базилік тощо) – за смаком.

Покрокове приготування

1. Картоплю ріжуть довгою соломкою, а цибулю – тонкою соломкою. Додають сіль та перець. За бажанням ще можна додати якісь сушені трави. Усі ретельно розминають, додають борошно та перемішують.

2. Попередньо розігрівають сковороду, а на неї виливають трохи олії для смаження. Далі викладають картопляну суміш повністю. Розрівнюють та смажать на середньому вогні з кожного боку до рум’яності. Смажать під кришкою ≈4-5 хв. Потім зменшують вогонь та ще по 3 хв. з кожного боку досмажують. Дерун виходить хрусткий зовні та ніжний усередині.

3. Дерун залишається прикрасити зеленню, підготувати сметану чи солоні огірки з помідорами та подати до столу. Слід зазначити, що картоплю для деруна краще брати жовту, яка добре розварюється.

Що ви бачите на малюнку? Відповідь покаже ваш тип особистості

вівторок, 11 листопад 2025, 13:10

Простий тест із зображеннями допомагає дізнатися більше про вашу особистість. Подивіться на малюнок і зверніть увагу на перше, що помітили. Важливо не аналізувати занадто довго - ваша перша реакція розкриває характер, передають Патріоти України. Варіан...

А ви це знали? Що означають кольори USB-кабелів

вівторок, 11 листопад 2025, 12:45

Спробуйте уважно придивитися до USB-порту на вашому пристрої - його колір не випадковий. Кольорове маркування підказує покоління інтерфейсу, можливі швидкості передавання даних і навіть здатність порту подавати живлення, коли комп'ютер вимкнено. Про це...