Чи знали ви, що еклери є одним з найлюбленіших десертів у більшості населення планети? І це не дивно! Адже від їньої ніжної текстури просто неможливо не втратити контроль, передають Патріоти України.
А ось український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився із читачами своїм фірмови легким рецептом цього смаколика. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома!
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 125 мл молоко
- 125 мл вода
- 1 ч. л. цукор
- ½ ч. л. сіль
- 100 г вершкове масло
- 150 г борошно
- 4-5 шт. яйця
Для ягідного мусу:
- 150 г чорниця
- 3 ст. л. цукор
- 1 ч. л. желатин
- 50 мл вода
- 150 мл вершки (кондитерські, або 33%)
Для масляного крему:
- 200 г вершкове масло
- 225 г згущене молоко
Для шоколадної глазурі:
- 50 г вершкове масло
- 100 г шоколад
ПРИГОТУВАННЯ
- Для приготування тіста,поєднайте у невеликому сотейнику молоко, воду, сіль та цукор. Перемішайте та додайте 100 г м'якого вершкового масла. Сотейник поставьте на середній вогонь. Коли масло повністю розчиниться, а маса почне кипіти – додайте борошно та ретельно перемішайте. В результаті ви отримаєте масу, схожу на тісто. Перекладіть її з сотейника в миску та дайте охолонути;
- В остигле заварне тісто вбийте яйця по одному, а паралельно перемішуйте тісто міксером до однорідності;
- Перекладіть тісто в кулінарний мішок і сформуйте полоски для еклерів на невеликій одне від одного відстані;
- Випікайте еклери при 240 градусах на режимі верхнього та нижнього нагріву протягом 5 хвилин, а потім змініть режим на конвекцію, знизьте температуру до 200 градусів та випікайте ще 20 хвилин.
- Для приготування чорничного мусу – замочіть в невеликій піалі 1 ч. л. желатину в 50 мл води;
- У чистому сотейнику поєднайте чорницю з цукором та варіть на середньому вогні до розчинення цукру. Дайте суміші трохи охолонути, а потім перебийте її занурювальним блендером до однорідної маси та додайте набряклий желатин;
- У глибокій ємності збийте кондитерські вершки із цукровою пудрою та змішайте їх з перебитою блендером чорницею;
- Для масляного крему з'єднайте в мисці вершкове масло та згущене молоко. Перемішуйте міксером поки не припинять з’являться грудочки. Готовий крем накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник;
- У готових еклерах зробіть два отвори знизу з боків. За допомогою кондитерських мішків влийте в одну частину з них вершковий крем, а в іншу – чорничний мус;
- На паровій лазні розтопіть шоколад із вершковим маслом та полийте еклери готовою сумішшю.
За бажанням, посипте їх зверху пластівцями чилі, рожевою сіллю, або подрібненими волоськими горіхами. Готувати – це легко! Смачного!
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...