Смакота, якої ще не куштували! Французькі еклери - фірмовий рецепт від українського шеф-кухаря

Чи знали ви, що еклери є одним з найлюбленіших десертів у більшості населення планети? І це не дивно! Адже від їньої ніжної текстури просто неможливо не втратити контроль, передають Патріоти України.

А ось український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився із читачами своїм фірмови легким рецептом цього смаколика. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома!

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 125 мл молоко
  • 125 мл вода
  • 1 ч. л. цукор
  • ½ ч. л. сіль
  • 100 г вершкове масло
  • 150 г борошно
  • 4-5 шт. яйця

Для ягідного мусу:

  • 150 г чорниця
  • 3 ст. л. цукор
  • 1 ч. л. желатин
  • 50 мл вода
  • 150 мл вершки (кондитерські, або 33%)

Для масляного крему:

  • 200 г вершкове масло
  • 225 г згущене молоко

Для шоколадної глазурі:

  • 50 г вершкове масло
  • 100 г шоколад

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для приготування тіста,поєднайте у невеликому сотейнику молоко, воду, сіль та цукор. Перемішайте та додайте 100 г м'якого вершкового масла. Сотейник поставьте на середній вогонь. Коли масло повністю розчиниться, а маса почне кипіти – додайте борошно та ретельно перемішайте. В результаті ви отримаєте масу, схожу на тісто. Перекладіть її з сотейника в миску та дайте охолонути;
  2. В остигле заварне тісто вбийте яйця по одному, а паралельно перемішуйте тісто міксером до однорідності;
  3. Перекладіть тісто в кулінарний мішок і сформуйте полоски для еклерів на невеликій одне від одного відстані;
  4. Випікайте еклери при 240 градусах на режимі верхнього та нижнього нагріву протягом 5 хвилин, а потім змініть режим на конвекцію, знизьте температуру до 200 градусів та випікайте ще 20 хвилин.
  5. Для приготування чорничного мусу – замочіть в невеликій піалі 1 ч. л. желатину в 50 мл води;
  6. У чистому сотейнику поєднайте чорницю з цукором та варіть на середньому вогні до розчинення цукру. Дайте суміші трохи охолонути, а потім перебийте її занурювальним блендером до однорідної маси та додайте набряклий желатин;
  7. У глибокій ємності збийте кондитерські вершки із цукровою пудрою та змішайте їх з перебитою блендером чорницею;
  8. Для масляного крему з'єднайте в мисці вершкове масло та згущене молоко. Перемішуйте міксером поки не припинять з’являться грудочки. Готовий крем накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник;
  9. У готових еклерах зробіть два отвори знизу з боків. За допомогою кондитерських мішків влийте в одну частину з них вершковий крем, а в іншу – чорничний мус;
  10. На паровій лазні розтопіть шоколад із вершковим маслом та полийте еклери готовою сумішшю.

За бажанням, посипте їх зверху пластівцями чилі, рожевою сіллю, або подрібненими волоськими горіхами. Готувати – це легко! Смачного!

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...

Не робіть помилок! Ви будете старіти швидше, якщо спите в ліжку в цій позі

п’ятниця, 31 січень 2025, 8:56

Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...