Смакота, якої ще не куштували! Французькі еклери - фірмовий рецепт від українського шеф-кухаря

Чи знали ви, що еклери є одним з найлюбленіших десертів у більшості населення планети? І це не дивно! Адже від їньої ніжної текстури просто неможливо не втратити контроль, передають Патріоти України.

А ось український шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився із читачами своїм фірмови легким рецептом цього смаколика. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома!

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 125 мл молоко
  • 125 мл вода
  • 1 ч. л. цукор
  • ½ ч. л. сіль
  • 100 г вершкове масло
  • 150 г борошно
  • 4-5 шт. яйця

Для ягідного мусу:

  • 150 г чорниця
  • 3 ст. л. цукор
  • 1 ч. л. желатин
  • 50 мл вода
  • 150 мл вершки (кондитерські, або 33%)

Для масляного крему:

  • 200 г вершкове масло
  • 225 г згущене молоко

Для шоколадної глазурі:

  • 50 г вершкове масло
  • 100 г шоколад

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Для приготування тіста,поєднайте у невеликому сотейнику молоко, воду, сіль та цукор. Перемішайте та додайте 100 г м'якого вершкового масла. Сотейник поставьте на середній вогонь. Коли масло повністю розчиниться, а маса почне кипіти – додайте борошно та ретельно перемішайте. В результаті ви отримаєте масу, схожу на тісто. Перекладіть її з сотейника в миску та дайте охолонути;
  2. В остигле заварне тісто вбийте яйця по одному, а паралельно перемішуйте тісто міксером до однорідності;
  3. Перекладіть тісто в кулінарний мішок і сформуйте полоски для еклерів на невеликій одне від одного відстані;
  4. Випікайте еклери при 240 градусах на режимі верхнього та нижнього нагріву протягом 5 хвилин, а потім змініть режим на конвекцію, знизьте температуру до 200 градусів та випікайте ще 20 хвилин.
  5. Для приготування чорничного мусу – замочіть в невеликій піалі 1 ч. л. желатину в 50 мл води;
  6. У чистому сотейнику поєднайте чорницю з цукором та варіть на середньому вогні до розчинення цукру. Дайте суміші трохи охолонути, а потім перебийте її занурювальним блендером до однорідної маси та додайте набряклий желатин;
  7. У глибокій ємності збийте кондитерські вершки із цукровою пудрою та змішайте їх з перебитою блендером чорницею;
  8. Для масляного крему з'єднайте в мисці вершкове масло та згущене молоко. Перемішуйте міксером поки не припинять з’являться грудочки. Готовий крем накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник;
  9. У готових еклерах зробіть два отвори знизу з боків. За допомогою кондитерських мішків влийте в одну частину з них вершковий крем, а в іншу – чорничний мус;
  10. На паровій лазні розтопіть шоколад із вершковим маслом та полийте еклери готовою сумішшю.

За бажанням, посипте їх зверху пластівцями чилі, рожевою сіллю, або подрібненими волоськими горіхами. Готувати – це легко! Смачного!

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

неділя, 28 грудень 2025, 13:09

Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...

Це справді працює! Як швидко прибрати неприємний запах із взуття

неділя, 28 грудень 2025, 12:30

З настанням холодного сезону люди стикаються з тим, що взуття стає вологим і й до вечора набуває неприємного запаху. Адже там, де волога, там і грибок. Аби запобігти цій проблемі вогке взуття просушують та використовують спеціальні дезодоранти, передаю...