Смакота! "Копчена" скумбрія в домашніх умовах - хитрий рецепт

Ціна на копчену скумбрію, як то кажуть, кусається. Але можна її приготувати власноруч, навіть не маючи коптильні. Смак і вигляд буде нагадувати класичну магазинну рибу, проте процесу копчення не буде.

Подробиці

Дві скумбрії треба помити, видалити голову і нутрощі. Особливу увагу зверніть на чорні плівки всередині рибини: їх не має бути. Хвіст не відрізайте, адже його треба проткнути дерев’яними загостреними паличками і тоді опустити скумбрію в відрізану на ¾ дволітрову пляшку від води.

Залити маринадом. У 2 л води зварити 2 жмені лушпиння від цибулі та 4 ст. л. (можна замінити 4 пакетиками) чорного чаю. Додати 6 ст. л. із гіркою солі, 3 ст. л. цукру, коріандр, лавровий лист, духмяний і чорний перець. Все це варити на малому вогні 15 хв.

Остудити, процідити і залити ним рибини в пляшках. Накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 3 доби. Потім витягнути рибини, витерти паперовим рушничком, змастити олією, щоб блищали. «Копчена» скумбрія готова. Хай смакує!

Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...