Смакота майже за 30 хвилин: Ніжний яблучний пиріг з лимонним кремом

Фуд-блогер, фотограф і автор книги Легко і смачно Олена Єрмоленко поділилася рецептом пирога, який сильно нагадує лимонний Наполеон.

Якщо ви не любите готувати тісто самостійно, тісто Філо - відмінний і швидкий варіант для готування різних пирогів. Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати ніжний пиріг з лимонним кремом, який Патріоти України теж пропонують вам скуштувати.

Рецепт яблучного пирога з кремом

Інгредієнти:

  • 10 листів тіста Філо
  • Яблука
  • Вершкове масло

Лимонний крем:

  • сік 2-3 лимонів
  • 70 г цукру
  • 4 жовтки
  • 60 г вершкового масла

Приготування:

Приготуйте лимонний крем: змішайте жовтки, цукор і лимонний сік, поставте на водяну баню і мішайте вінчиком до загусання близько 10 хвилин. Зніміть з бані, додайте вершкове масло, добре перемішайте тим же вінчиком. Якщо хочете щоб крем швидше загус, можна додати 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю.

Вимочіть нарізані слайсами яблука в лимонному соці близько 10 хвилин.

Разморозьте тісто при кімнатній температурі, змастіть кожен лист вершковим маслом, посипте дрібкою цукру та викладіть у форму.

Викладіть на тісто остиглий лимонний крем, зверху слайси яблука. Загорніть краї та змастіть жовтком.

Запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів. Смачного!

Думаєте, що харчуєтеся правильно? Ці продукти можуть псувати ваш сон

понеділок, 24 листопад 2025, 12:58

Здоровий сон - запорука нашого благополуччя та відновлення. Проте навіть корисна вечеря може заважати заснути, якщо її вживати в неправильний час. Дізнайтеся, які продукти краще уникати перед сном, передають Патріоти України. Ваш організм вночі сповіль...

ТОП-4 фактори, що уповільнюють ваш метаболізм, навіть якщо ви думаєте, що все робите правильно

понеділок, 24 листопад 2025, 12:40

Метаболізм - це сукупність процесів, що перетворюють їжу на енергію, будують та відновлюють тканини, регулюють температуру та функції органів. Швидкість метаболізму визначає, як ефективно організм використовує енергію. Але деякі звички та фактори можут...