Смакота на вечерю! Швидкий рецепт класичної піци пепероні

Піцу пепероні, за цим рецептом, приготувати швидко і просто. З начинкою можна експериментувати на свій смак, зазначають Патріоти України.

Щоб підготувати тісто, змішайте борошно та розпушувач у великій мисці. Додайте сіль, перець та олію. Тоді додайте теплу воду та замішайте тісто. Паралельно розігрійте духовку до 200 градусів.

Місіть тісто з борошном, доки воно не стане гладким та пружним. Розкачайте тісто, щоб воно набуло форми круглого диска приблизно 30 см діаметром. Тоді перекладіть його у підготовлену форму для випікання. Залиште корж у духовці на 3 хвилини.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно - 300 г
  • Розпушувач - 2 ч. ложки
  • Олія - 2 ч. ложки
  • Тепла вода - 150-175 мл
  • Сіль, перець

Для начинки

  • Томатна паста - 120 г
  • Сушені трави - 0,5 ч. ложки
  • Моцарела - 1 кулька
  • Салямі - 10 скибочок
  • Сир чедер чи інший твердий сир - 30 г

Тим часом змішайте томатну пасту, трави, сіль та перець. Дістаньте форму з духовки. Змастіть тісто соусом, відступивши 1-2 сантиметрів від країв.

Розсипте по поверхні подрібнену моцарелу, викладіть нарізану кружальцями салямі та потертий чедер. Ви також можете додати будь-які інші додатки на свій смак. Наприклад, нарізаний червоний перець, цибулю, чорні оливки без кісточок чи солодку кукурудзу.

Випікайте піцу протягом 15 хвилин, доки сир не стане золотистим і розплавленим. Поріжте піцу та відразу подавайте на стіл.

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...