Смакота на вечерю! Швидкий рецепт класичної піци пепероні

Піцу пепероні, за цим рецептом, приготувати швидко і просто. З начинкою можна експериментувати на свій смак, зазначають Патріоти України.

Щоб підготувати тісто, змішайте борошно та розпушувач у великій мисці. Додайте сіль, перець та олію. Тоді додайте теплу воду та замішайте тісто. Паралельно розігрійте духовку до 200 градусів.

Місіть тісто з борошном, доки воно не стане гладким та пружним. Розкачайте тісто, щоб воно набуло форми круглого диска приблизно 30 см діаметром. Тоді перекладіть його у підготовлену форму для випікання. Залиште корж у духовці на 3 хвилини.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно - 300 г
  • Розпушувач - 2 ч. ложки
  • Олія - 2 ч. ложки
  • Тепла вода - 150-175 мл
  • Сіль, перець

Для начинки

  • Томатна паста - 120 г
  • Сушені трави - 0,5 ч. ложки
  • Моцарела - 1 кулька
  • Салямі - 10 скибочок
  • Сир чедер чи інший твердий сир - 30 г

Тим часом змішайте томатну пасту, трави, сіль та перець. Дістаньте форму з духовки. Змастіть тісто соусом, відступивши 1-2 сантиметрів від країв.

Розсипте по поверхні подрібнену моцарелу, викладіть нарізану кружальцями салямі та потертий чедер. Ви також можете додати будь-які інші додатки на свій смак. Наприклад, нарізаний червоний перець, цибулю, чорні оливки без кісточок чи солодку кукурудзу.

Випікайте піцу протягом 15 хвилин, доки сир не стане золотистим і розплавленим. Поріжте піцу та відразу подавайте на стіл.

Хіти тижня. Народні прикмети на 7 липня. Чого українці традиційно не робили цього дня, щоб не збідніти

понеділок, 7 липень 2025, 7:05

Християни східногообряду 7 липня за новим стилем вшановують преподобного Фому з Малеї та мучеників Перегріна, Євангела і Лукіана. За старим стилем сьогодні відзначали церковне свято Різдво Іоанна Предтечі та язичницьке Івана Купала. Свято Купала украї...

Це місце у холодильнику "знищує" огірки - а ви теж їх туди кладете?

понеділок, 7 липень 2025, 6:50

У спеку огірки - обов’язковий гість у холодильнику. Але мало хто знає, що більшість із нас зберігає їх неправильно, і саме тому вони стають м’якими, слизькими й швидко псуються, передають Патріоти України. Експертка з HelloFresh Мімі Морлі попереджає: ...