Смакота! Ніжні сирники без грама борошна

Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за перевіреним рецептом вони виходять завжди, передають Патріоти України.

На 500 г сиру жирністю не менше 5% нам знадобиться:

  • 1 яйце
  • 100-150 г манки
  • 150 г цукру або цукрозамінника
  • дрібка солі
  • ванілін
  • опціонально можна додати сухофрукти

У глибокій мисці змішуємо сир з яцем, цукром, сіллю, ваніліном та манкою. Після перемішування маса стає щільною, не знадобилося і борошно.

Якщо ви вирішили використати сухофрукти, їх потрібно вмішати в тісто на цьому етапі. Миску закриваємо харчовою плівкою та залишаємо на ніч у холодильнику, для того щоб манка розбухла. За рахунок цього сирники вийдуть пухкими і триматимуть форму.

Вранці маса готова до подальшої роботи. Змочуємо руки водою (так маса не прилипатиме до рук) і формуємо сирники. Перед викладанням на сковорідку обваляти сирники в муці. Залишилося розігріти сковороду та посмажити їх.

Тут є важливий нюанс: жарити потрібно обов’язково на середньому вогні. На маленькому вогні сирнику “попливуть”, а на великому підгорять і залишаться сирими всередині. Також сирники будуть смачнішими,якщо смажити їх на кокосовому або вершковому маслі.

Ви будете здивовані! Експерти роповіли, які продукти шкодять здоров’ю мозку

середа, 26 лютий 2025, 19:07

Експерти з інтернет-видання Bazaar розповіли, які продукти краще споживати мінімально, або взагалі відмовитись від їх споживання, через те, що вони шкодять здоров’ю мозку, передають Патріоти України. Якщо ви ніколи раніше не чули цієї назви, це ще не о...

Смакота! Ніжні сирники без грама борошна

середа, 26 лютий 2025, 18:13

Традиційно сирники готуються з використанням борошна. Воно робить тісто щільнішим і не дає сирникам розвалюватися на сковороді. Але в той же час мука псує смак самої страви, роблячи її менш ніжною. Набагато краще буде приготувати сирники лише сиру: за ...