Смакота! Пряний шашлик на подушці з цибулі в духовці

Якщо ви любите ароматний шашлик, необов'язково чекати гарної погоди, щоб його приготувати. Досить буде звичайної духовки, зазначають Патріоти України.

А задоволення ви отримаєте стільки ж — гарантуємо! Головна умова вдало приготованого шашлику в домашніх умовах — хороший маринад і підкладка з цибулі. Тоді м'ясо виходить дуже приємним і соковитим. Якщо хочете, можете замінити свинину яловичиною, ефект буде той самий.

Інгредієнти

  • Свинина — 1,5 кг
  • Цибуля — 2 шт.
  • Аджика — 3 ч. л.
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Приправа для м'яса — 1 ч. л.
  • Сумак — 1 ч. л.
  • Коріандр — 1 ч. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.

Як приготувати пряний шашлик в духовці

  1. Наріжте м'ясо на шматки середньої величини (як на шашлик).
  2. Додайте до м'яса сіль і всі спеції, дрібно покришіть лавровий лист.
  3. Туди ж додайте аджику і ретельно все перемішайте. Загорніть миску з м'ясом харчовою плівкою і відправте в холодильник на ніч, щоб продукт як можна краще замаринувався.
  4. Перед запіканням наріжте цибулю півкільцями та викладіть на дно рукава для запікання. Зверху викладіть м'ясо, закрийте пакет, зробіть 3 проколи та випікайте 50 хвилин при температурі 200 градусів.
  5. Відкрийте рукав для запікання і потримайте страву в духовці ще 10-15 хвилин.

Звичайно ж, таку страву найкраще подавати гарячою. Як гарнір відмінно підійде картопля, яку також можна запекти. Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...