Беріть рецепт і користуйтеся, передають Патріоти України.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Кефір 1 склянка
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сода харчова 0,5 ч.л.
- Рослинна олія 1 ст.л.
- Сир твердих сортів 400 г
- Масло вершкове 50 г
Приготування
- У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і рослинну олію, гарненько перемішуємо.
- 2
склянки борошна просіваємо (один стакан борошна залишаємо для
підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з'єднуємо з кефірною масою.
- Замішуємо
м'яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м'яке тісто,
здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук. Головне — не
перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жорсткими. Тісто
накриваємо серветкою і даємо йому постояти.
- Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо. Начинка готова.
- З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.
- З кожної частини тіста формуємо коржик,
- У центр викладаємо сирну начинку,
- Потім, підтягуючи кінці коржів, збираємо їх в центрі й зліплюють.
- Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розкачаємо, потім ще раз перегорнемо і розкачаємо, але не сильно.
- Випікаємо
хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без олії до золотистого
кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.
- Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.
Якщо вам сподобався рецепт, поділіться з друзями!
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...