Смакота! Рецепт рубаних курячих котлет із сиром та помідорами

Якщо вам приїлись звичні котлети, приготуйте їх іншим способом - подрібнивши мясо на невеличкі шматочки. Рубані котлети можна приготувати з курячого м’яса, передають Патріоти України.

Подробиці

Така страва прикрасить та доповнить святковий стіл.

Складові:

  • куряче філе – 0,5 кг;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана (20%) – 100 г;
  • борошно – 30 г;
  • твердий сир – 80 г;
  • помідор – 1шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • розпушувач – ½ чайні ложки;
  • зелена цибуля, петрушка;
  • сіль, чорний перець (мелений);
  • рослинне масло.

Як приготувати

  1. Спершу наріжте дрібними кубиками куряче філе.
  2. Додайте пропущений через прес часник, яйце, сметану, сіль, твердий сир (натертий на тертці), борошно та розпушувач. Все гарно перемішайте.
  3. Подрібніть зелень, у помідора зніміть шкірку та видаліть м’якоть. Додайте овочі до подрібненого філе, ретельно все перемішайте.
  4. Відставте фарш на півгодинки, щоб настоявся. Розігрійте сковороду та посмажте котлети на середньому вогні до румяної скоринки, накривши кришкою.

Твердий сир до котлет оберіть на ваш смак, підійде будь-який. Рубані котлети можна подавати з улюбленим соусом.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...