Смакота! Ситний курячий пиріг з картоплею, який припаде до смаку всім

Пропонуємо рецепт смачного і ситного курячого пирога з картоплею. Ніжне тісто на кефірі готується швидко і підійде навіть для тих, хто ніколи не працював з тістом, зазначають Патріоти України.

Цей домашній, простий і дуже апетитний пиріг стане бажаним гостем на будь-якому святі.

Інгредієнти

Для тіста

  • 120 г вершкового масла
  • 130 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 400 г борошна
  • за смаком солі

Для начинки

  • 300 грамів курячого філе
  • 1 цибулина
  • 2 картоплини
  • за смаком сіль, перець
  • 1 жовток
  • 1 столова ложка молока

Приготування

Вершкове масло потрібно розтопити в мікрохвильовій печі та остудити. До масла влити кефір, додати яйце, все добре перемішати. Змішати борошно з содою і сіллю, поступово додати борошно і замісити тісто.

Для начинки курку і картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками. Обсмажити курку на рослинній олії. Додати цибулю, обсмажити до прозорості, додати картоплю і тушкувати 10-15 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.

Розділити тісто на 3 частини, одну частину зробити поменше для формування кіски. З двох частин розкачати круглі пласти діаметром приблизно 22 сантиметри. Викласти одну частину на дно форми для запікання, зверху викласти начинку і накрити другою частиною тіста. Закріпити краї. Тісто розділити на 3 частини, розкачати довгі джгути, з'єднати кінці джгутів і заплести косичку. Викласти її на місце закріплення країв і трохи придавити.

Змастити пиріг жовтком, змішаним з молоком і випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 40-50 хвилин. Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...