Смакота така, що не відірватися! Картопляні коржі - у два рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

Є відмінна альтернатива пиріжків з картоплею — картопляні коржі. Вони виходять дуже м'якими і смачними, а готуються вкрай просто, та до того ж завжди приємно спробувати щось новеньке, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля — 300 г;
  • картопляний відвар — 150 мл;
  • борошно — 300 г;
  • дріжджі — 1 ч. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 1 ст..;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • рослинна олія — 50 мл для смаження;
  • спеції за смаком

Приготування:

У першу чергу нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо її до золотистого кольору.

Як і для пиріжків для коржів знадобиться готова картопля. Її відварюємо і викладаємо в миску, яка підходить для тіста. Відвар від картоплі не викидаємо, він ще стане в нагоді.

Розминаємо картоплю в пюре, залишаючи невеликі шматочки, а потім додаємо до нього трохи відвару, щоб отримати досить рідку картопляну суміш.

До картоплі додаємо сіль, цукор, дріжджі, смажену цибулю і спеції за смаком, добре перемішуємо. Потім додаємо в миску борошно і трохи вимішуємо тісто. Накриваємо його плівкою і прибираємо підходити приблизно на 1 годину. За цей час тісто добре підніметься і збільшиться приблизно у 2 рази.

Ділимо тісто на кілька частин, після чого викладаємо його в змащені маслом форми або на деко. Зверху змащуємо коржі яйцем і якщо є бажання посипаємо кунжутом.

Прибираємо форми в розігріту до 180 градусів на 30-35 хв. Готово, можна подавати до столу!

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...