Смакота! У такий спосіб минтай завжди виходить дуже соковитим та смачним

Щоб приготувати соковиту та смачну рибу на сковороді, є багато варіантів. Її можна замаринувати, обсмажити в паніровці, з овочами або яйцями, її можна згасити в різних соусах з овочами і без них, передають Патріоти України.

Дуже смачним і соковимтим виходить смажений мінтай із цибулею. Щоб додати рибі приємний смак, потрібно ненадовго замаринувати її в лимонному соці з сушеним чебрецем. Ще відмінно підійдуть суміш прованських чи італійських трав. Цибулю при обсмажуванні риби додавати потрібно не відразу.

Складові

  • 4 шт. мінтай (500 гр.)
  • 1 шт. цибуля (велика)
  • 1/3 шт. лимон
  • 1 ст.л борошна
  • 5-6 гілочок чебрець (сушений)
  • 4 ст. рослинна олія
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Приготування:

1. Для приготування беремо мінтай невеликого розміру (на 1 порцію 1 штука). Попередньо його розморожуємо, промиваємо, видаляємо плавці та нутрощі.

2. Підготовлену рибу посипаємо перцем, сіллю і викладаємо в миску. За бажанням цілу рибу можна розрізати на шматочки.

3. Поливаємо мінтай лимонним соком, додаємо гілочки чебрецю і перевертаємо рибу кілька разів. Накриваємо плівкою і витримуємо в холодильнику щонайменше 30 хвилин (можна залишити і на кілька годин).

4. Поки маринується мінтай, цибулю розрізаємо на 4 частини, нарізаємо соломкою і відправляємо на пательню змащену олією. Обсмажуємо на середній температурі близько 5 хвилин.

5. Цибуля не повинна повністю приготуватися, тільки змінити колір. Притискаємо її в сковороді лопаткою, щоб видалити олію, і перекладаємо на тарілку.

6. Шматки риби очищаємо від чебрецю, обвалюємо в борошні і відправляємо в ароматне масло після цибулі. Сковороду трохи прикриваємо та смажимо на високій температурі близько 10 хвилин.

7. Як тільки риба знизу покриється коричневою скоринкою, перевертаємо.

8. Додаємо між тушок мінтаю майже готову цибулю і продовжуємо смажити ще 5 хвилин. Цибулю трохи помішуємо. Якщо цибуля додати відразу на початку обсмажування риби, то до кінця приготування вона підгорить і додасть неприємний смак.

9. Цибуля за цей час зарум’яниться, а риба повністю приготується. Мінтай виходить дуже соковитим і смачним. До такої риби на гарнір відмінно підійдуть пюре з картоплі або ціла відварена картопля, з додаванням вершкового масла і доповнена нарізаним кропом.

Смачного!!!

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...