Смакота з фаршу і картоплі - оцінить уся родина і будуть просити ще

Люблю страви, коли м'ясо і гарнір готуються одночасно. Це економить час і виходить смачно. Ось один з таких рецептів. Запіканка виходить ситною і смачною. Чоловікам дуже подобається, передають Патріоти України.

Фарш може бути будь-який, але дуже жирний краще не брати. Картоплю обов'язково попередньо відварити до напівготовності. Це сильно скоротить час запікання.


Що потрібно:

5-6 шт. картоплі середнього розміру;
700 г м'ясного фаршу;
1 яйце;
100 г сиру;
1 цибулина;
сіль, спеції - за смаком.

Для заливки:
2 яйця;
3 ст.л. сметани;
100 мл води;
сіль, перець - за смаком.



Приготування:
До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю.

Смакота з фаршу і картоплі (мій чоловік може їсти таке хоч кожен день)



Вбиваємо 1 яйце, солимо і перчимо. Добре розмішуємо.



Формуємо з фаршу круглі кульки.



Картоплю очищаємо і відварюємо до напівготовності в підсоленій воді.



Підготуємо заливку. У мисці з'єднуємо 2 яйця і сметану, збиваємо виделкою.



Додаємо сіль і перець за смаком, вливаємо трохи води і знову гарненько збиваємо.



Коли картопля охолоне, нарізаємо тонкими кружальцями.



Беремо відповідну форму для запікання страви. На дно викладаємо картопляні кружечки.



Зверху - м'ясні кульки.



Між кульками і по краях теж розміщуємо картоплю.



Заливаємо підготовленою яєчно-сметанною заливкою. Відправляємо в розігріту духовку (180 С) приблизно на півгодини.



Потім дістаємо і присипаємо зверху тертим сиром. Знову відправляємо в духову шафу до готовності і рум'яності.



Готово!



Трохи охолоджуємо, нарізаємо на порції - і до столу!




Смачного!

Дачникам на замітку! Як вивести капустянку з городу назавжди

понеділок, 28 квітень 2025, 8:37

Капустянка або вовчок, медведка чи ведмедка, як її ще по-різному називають городники, вважається однією з найбільш підступних і небезпечних шкідників на городі. Вона нищить усе на своєму шляху: коріння овочів, саджанці, цибулини квітів. Найгірше те, що...

Готувати в цих каструлях небезпечно! Ось на що слід звернути увагу кожній господині

понеділок, 28 квітень 2025, 7:56

Каструлі є одним з найбільш часто використовуваних предметів начиння на наших кухнях. Їх вибір величезний — чавунні, емальовані, скляні, а також керамічні і сталеві. Що слід враховувати при виборі каструль і сковорідок, а яких категорично уникати, розп...