Смакота з фаршу і картоплі - оцінить уся родина і будуть просити ще

Люблю страви, коли м'ясо і гарнір готуються одночасно. Це економить час і виходить смачно. Ось один з таких рецептів. Запіканка виходить ситною і смачною. Чоловікам дуже подобається, передають Патріоти України.

Фарш може бути будь-який, але дуже жирний краще не брати. Картоплю обов'язково попередньо відварити до напівготовності. Це сильно скоротить час запікання.


Що потрібно:

5-6 шт. картоплі середнього розміру;
700 г м'ясного фаршу;
1 яйце;
100 г сиру;
1 цибулина;
сіль, спеції - за смаком.

Для заливки:
2 яйця;
3 ст.л. сметани;
100 мл води;
сіль, перець - за смаком.



Приготування:
До фаршу додаємо дрібно нарізану цибулю.

Смакота з фаршу і картоплі (мій чоловік може їсти таке хоч кожен день)



Вбиваємо 1 яйце, солимо і перчимо. Добре розмішуємо.



Формуємо з фаршу круглі кульки.



Картоплю очищаємо і відварюємо до напівготовності в підсоленій воді.



Підготуємо заливку. У мисці з'єднуємо 2 яйця і сметану, збиваємо виделкою.



Додаємо сіль і перець за смаком, вливаємо трохи води і знову гарненько збиваємо.



Коли картопля охолоне, нарізаємо тонкими кружальцями.



Беремо відповідну форму для запікання страви. На дно викладаємо картопляні кружечки.



Зверху - м'ясні кульки.



Між кульками і по краях теж розміщуємо картоплю.



Заливаємо підготовленою яєчно-сметанною заливкою. Відправляємо в розігріту духовку (180 С) приблизно на півгодини.



Потім дістаємо і присипаємо зверху тертим сиром. Знову відправляємо в духову шафу до готовності і рум'яності.



Готово!



Трохи охолоджуємо, нарізаємо на порції - і до столу!




Смачного!

Все дуже просто! Зробіть підливу до м’яса такою ж смачною, як в ресторані

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:13

Як би не запевняли багато хто, що домашня кухня найкраща, але часом м’ясо з підливою, яке подають у звичайній їдальні, здатне просто звести з розуму. Повторити рецепт на кухні вдається не кожній господині і не завжди. Розповідаємо, у чому секрет. Готув...

Господиням на замітку! Як почистити одразу багато молодої картоплі

п’ятниця, 10 травень 2024, 15:54

Чищення молодої картоплі – це досить непросте завдання. Якщо знімати шкірку просто ножем – вона буде дуже прилипати до рук, потрібно постйно мити долоні. До того ж, шкірка не завжди добре зішкрябується. Але якщо скористатись наступним лайфхаком – ви вп...