
Цьогоріч українці очікують добрий урожай яблук, але не всі знають, як їх правильно зберігати, аби смакувати ними аж до кінця весни. Та це не проблема, господар з Вінниччини Микола Кошовий поділився своїм "дідівським" методом, передають Патріоти України.
— Щоб не допустити розвитку грибкових хвороб, яблука осіннього строку дозрівання перед закладанням у погріб можна потримати 10 — 15 хвилин у водному розчині йодинолу (продається в аптеках як засіб для полоскання горла), — радить Микола Кошовий. — Після цього їх потрібно просушити й укласти в ящики на тривале зберігання.
Є інший спосіб: розчинити 100 г прополісу в 0,5 л спирту, опустити туди на декілька секунд плоди, просушити їх і заповнити ящики. Цієї кількості розчину достатньо для обробляння 100 кг яблук.
Контроль рівня цукру в крові - це не лише питання дієти, а й спосіб життя. Щоденні звички, навіть найменші, можуть суттєво вплинути на стабільність енергії та загальне самопочуття, передають Патріоти України. Дієтологи наголошують, що головне – не суво...
Деменція не завжди починається з проблем із пам’яттю чи фізичними функціями. Вчені попереджають: одним із ранніх і малопомітних симптомів може бути неправильне сприйняття емоцій, передають Патріоти України. Дослідження науковців із Кембриджського та Те...