
Цьогоріч українці очікують добрий урожай яблук, але не всі знають, як їх правильно зберігати, аби смакувати ними аж до кінця весни. Та це не проблема, господар з Вінниччини Микола Кошовий поділився своїм "дідівським" методом, передають Патріоти України.
— Щоб не допустити розвитку грибкових хвороб, яблука осіннього строку дозрівання перед закладанням у погріб можна потримати 10 — 15 хвилин у водному розчині йодинолу (продається в аптеках як засіб для полоскання горла), — радить Микола Кошовий. — Після цього їх потрібно просушити й укласти в ящики на тривале зберігання.
Є інший спосіб: розчинити 100 г прополісу в 0,5 л спирту, опустити туди на декілька секунд плоди, просушити їх і заповнити ящики. Цієї кількості розчину достатньо для обробляння 100 кг яблук.
Високий кров’яний тиск, або гіпертонія, - це стан, який часто протікає без симптомів, але поступово руйнує судини й серце. Одним із головних чинників, що впливають на його рівень, є харчування - саме воно здатне як підвищити, так і стабілізувати тиск, ...
Манго не лише смачне, а й корисне для серцево-судинної системи, особливо для жінок у постменопаузі, передають Патріоти України. Підсумок: Щоденне вживання манго може бути простою, але ефективною стратегією підтримки здоров’я серця та метаболізму.