
Цьогоріч українці очікують добрий урожай яблук, але не всі знають, як їх правильно зберігати, аби смакувати ними аж до кінця весни. Та це не проблема, господар з Вінниччини Микола Кошовий поділився своїм "дідівським" методом, передають Патріоти України.
— Щоб не допустити розвитку грибкових хвороб, яблука осіннього строку дозрівання перед закладанням у погріб можна потримати 10 — 15 хвилин у водному розчині йодинолу (продається в аптеках як засіб для полоскання горла), — радить Микола Кошовий. — Після цього їх потрібно просушити й укласти в ящики на тривале зберігання.
Є інший спосіб: розчинити 100 г прополісу в 0,5 л спирту, опустити туди на декілька секунд плоди, просушити їх і заповнити ящики. Цієї кількості розчину достатньо для обробляння 100 кг яблук.
Дослідники встановили, що віддалена або гібридна робота може позитивно впливати на психічне здоров’я, передусім у жінок із ментальними труднощами. Найкращим форматом для них виявився гібридний графік: переважно робота з дому та 1–2 робочі дні в офісі. ...
Кожна родина має свої маленькі традиції, яких вона дотримується напередодні Різдва та Нового року, коли прикрашає ялинки. Однак, безперечно, важко зрозуміти, як найкраще доглядати за справжньою ялинкою та переконатися, що вона не засохне та не виглядат...