Цьогоріч українці очікують добрий урожай яблук, але не всі знають, як їх правильно зберігати, аби смакувати ними аж до кінця весни. Та це не проблема, господар з Вінниччини Микола Кошовий поділився своїм "дідівським" методом, передають Патріоти України.
— Щоб не допустити розвитку грибкових хвороб, яблука осіннього строку дозрівання перед закладанням у погріб можна потримати 10 — 15 хвилин у водному розчині йодинолу (продається в аптеках як засіб для полоскання горла), — радить Микола Кошовий. — Після цього їх потрібно просушити й укласти в ящики на тривале зберігання.
Є інший спосіб: розчинити 100 г прополісу в 0,5 л спирту, опустити туди на декілька секунд плоди, просушити їх і заповнити ящики. Цієї кількості розчину достатньо для обробляння 100 кг яблук.
Щоденне споживання кисломолочного сиру може суттєво вплинути на здоров’я - як позитивно, так і з можливими нюансами. Які саме зміни відбудуться в організмі, якщо зробити цей продукт частиною щоденного раціону, передають Патріоти України. Високий вміст ...
Сидячий спосіб життя в зрілому віці пов’язаний зі зменшенням об'єму мозку та когнітивним спадом – навіть у тих, хто регулярно тренується. А у людей з генетичною схильністю до хвороби Альцгеймера ризики ще вищі. Про це йдеться у результатах дослідження,...