Смартфон погано ловить мережу. Фахівці дали кілька порад, як відновити доступ до інтернету

Користувачі мобільного зв'язку знають, що поганий сигнал мережі — це коли на екрані відображається позначка 0 або 1 (у рядку, де вказана назва оператора та тип підключення), відбуваються постійні обриви голосового зв’язку та інтернету, а SMS-ки надходять через раз.

Як можна покращити стан з'єднання, консультують експерти ресурсу iTechua.

Перше, що вони радять, — перезавантажити смартфон або короткочасно перевести в режим польоту. Якщо не допомогло, можна спробувати змінити тип мережі в установках підключення. Наприклад, зараз у вас стоїть 4G (LTE). Якщо зв’язок зовсім ніякий, то пробуємо поміняти на 3G або навіть 2G, щоб хоч якийсь зв’язок був.

Не виключено, що проблема полягає в тому, що ваш смартфон працює повільно. Іноді гальмує не інтернет, а саме запущений додаток, який працює з мережею. Тут потрібно провести рестарт смартфона, а також звернути увагу на обсяг вільної пам’яті — якщо її зовсім мало, пристрій може гальмувати.

Не можна виключати і апаратні проблеми з пристроєм, адже з часом будь-які деталі зазнають деградації. Якщо в тій місцевості, в якій ви зараз, інші смартфони працюють краще, то, швидше за все, проблема саме з залізом вашого девайсу.

Різні електромагнітні перешкоди позначаються на будь-якому радіосигналі. Але від перешкод піти складно, хіба покинути локацію. Наприклад, є варіант, коли в будинку є кімната, в кутку якої стільниковий зв’язок практично не працює — достатньо 2-х стін, і зв’язку майже немає. Тут доведеться дослідним шляхом шукати те місце, де зв’язок буде кращим або зовсім змінити локацію. Якщо це житловий будинок або квартира, то покращити якість зв’язок може допомогти заявка мобільному оператору. Якщо ж у нього для цього немає технічної можливості, врятує хіба придбання підсилювача мобільного зв’язку.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...