Смаження картоплі - справа нескладна, особливо якщо у господині в запасі є достатня кількість часу. Але буває так, що обсмажити картопляні скибочки до золотистої скоринки нам потрібно буквально в лічені хвилини, передають Патріоти України.
Тільки ось на великому вогні робити цього не можна, адже картопля залишиться сирою всередині. Як же бути в цьому випадку?
Існує один цікавий лайфхак для швидкого приготування смаженої картоплі, з яким час обсмажування можна сміливо скоротити в 2 рази і при цьому отримати все ті ж апетитні скибочки з хрусткою скоринкою. Ним-то ми і поділимося з вами сьогодні.
Як смажити картоплю за лічені хвилини?
Приготування цього популярного гарніру досить просте. Тому смажена картопля частенько з'являється у всіх на столі.
Для цього просто потрібно виконати цю послідовність дій:
Зазвичай, на обсмажування картоплі традиційним способом (так, як це описано вище) ми витрачаємо близько 15 хвилин.
Ми знаємо, як зробити це набагато швидше. Завдяки одній маленькій кулінарній хитрості смажена картопелька не тільки буде готова в лічені хвилини, але і за смаком нітрохи не поступиться тій, яку смажать чверть години. Картопляні скибочки повністю приготуються всередині і покриються хрусткою скоринкою зовні.
Цей спосіб смаження картоплі, про який ми розповімо вам сьогодні, популярний серед працівників громадського харчування, яким потрібно терміново нагодувати велику кількість людей. Полягає він в наступному...
Перш ніж викласти картопляну нарізку на розпечену сковорідку з додаванням рослинної олії, картопляні слайси потрібно замочити в дуже гарячій воді. Вода при цьому повинна повністю покривати нарізану шматочками картоплю. У гарячій ванні овочу належить пробути 3-5 хвилин. Після цього воду потрібно злити, а картоплю відправити на сковороду з розігрітою рослинною олією.
Смажити картопляні слайси після такої підготовки слід звичним для нас способом. Завдяки замочуванню овоча в окропі перед смаженням весь процес обсмажування займе всього лише кілька хвилин.
Не встигнете приступити до смаження овоча, як незабаром побачите, що картопляні скибочки вкрилися апетитною рум'яною скоринкою. При цьому якщо ви проткнете картоплю ножем або виделкою, відчуєте, що всередині вона не сира, а м'яка і повністю готова до вживання.
Ця кулінарна хитрість з замочуванням картоплі перед її приготуванням не тільки прискорює процес смаження, але і дозволяє вивести з овоча зайвий крохмаль. Завдяки чому ми отримуємо ще більш хрусткі картопляні скибочки, покриті апетитною скоринкою золотистого кольору. Це вірний спосіб отримати ідеальний гарнір.
Якщо ви хочете максимально прискорити жарку картоплі і подати страву на стіл в лічені хвилини, скористайтеся цим простим лайфхаком. Він вас точно не підведе!
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...