Смажена картопля буде готова за лічені хвилини - кулінарний лайфхак

Смаження картоплі - справа нескладна, особливо якщо у господині в запасі є достатня кількість часу. Але буває так, що обсмажити картопляні скибочки до золотистої скоринки нам потрібно буквально в лічені хвилини, передають Патріоти України.

Тільки ось на великому вогні робити цього не можна, адже картопля залишиться сирою всередині. Як же бути в цьому випадку?

Існує один цікавий лайфхак для швидкого приготування смаженої картоплі, з яким час обсмажування можна сміливо скоротити в 2 рази і при цьому отримати все ті ж апетитні скибочки з хрусткою скоринкою. Ним-то ми і поділимося з вами сьогодні.

Як смажити картоплю за лічені хвилини?

Приготування цього популярного гарніру досить просте. Тому смажена картопля частенько з'являється у всіх на столі.

Для цього просто потрібно виконати цю послідовність дій:

  • Почистити бульби, добре промити їх під проточною водою.
  • Нарізати їх скибочками однакового розміру.
  • Викласти картопляну нарізку на розігріту сковорідку з рослинною олією або салом.
  • Смажити скибочки овоча до появи у них скоринки золотистого кольору.

Зазвичай, на обсмажування картоплі традиційним способом (так, як це описано вище) ми витрачаємо близько 15 хвилин.

Ми знаємо, як зробити це набагато швидше. Завдяки одній маленькій кулінарній хитрості смажена картопелька не тільки буде готова в лічені хвилини, але і за смаком нітрохи не поступиться тій, яку смажать чверть години. Картопляні скибочки повністю приготуються всередині і покриються хрусткою скоринкою зовні.

Цей спосіб смаження картоплі, про який ми розповімо вам сьогодні, популярний серед працівників громадського харчування, яким потрібно терміново нагодувати велику кількість людей. Полягає він в наступному...

Перш ніж викласти картопляну нарізку на розпечену сковорідку з додаванням рослинної олії, картопляні слайси потрібно замочити в дуже гарячій воді. Вода при цьому повинна повністю покривати нарізану шматочками картоплю. У гарячій ванні овочу належить пробути 3-5 хвилин. Після цього воду потрібно злити, а картоплю відправити на сковороду з розігрітою рослинною олією.

Смажити картопляні слайси після такої підготовки слід звичним для нас способом. Завдяки замочуванню овоча в окропі перед смаженням весь процес обсмажування займе всього лише кілька хвилин.

Не встигнете приступити до смаження овоча, як незабаром побачите, що картопляні скибочки вкрилися апетитною рум'яною скоринкою. При цьому якщо ви проткнете картоплю ножем або виделкою, відчуєте, що всередині вона не сира, а м'яка і повністю готова до вживання.

Ця кулінарна хитрість з замочуванням картоплі перед її приготуванням не тільки прискорює процес смаження, але і дозволяє вивести з овоча зайвий крохмаль. Завдяки чому ми отримуємо ще більш хрусткі картопляні скибочки, покриті апетитною скоринкою золотистого кольору. Це вірний спосіб отримати ідеальний гарнір.

Якщо ви хочете максимально прискорити жарку картоплі і подати страву на стіл в лічені хвилини, скористайтеся цим простим лайфхаком. Він вас точно не підведе!

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...