Смажена картопля з грибами на сковороді - рецепт найпопулярнішої та смачної вечері

Ароматна та апетитна смажена картопля з грибами – це страва, яка підійде для сімейної чи святкової трапези. Готується дуже просто та швидко, передають Патріоти України.

Смажена картопля з грибами на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г печериць
  • 1 велика цибулина
  • Сіль та прянощі за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Спосіб приготування:

Картопля необхідно очистити від шкірки і вимити. Потім кожну бульбу промокніть з усіх боків паперовими рушниками, щоб забрати зайву вологу. Наріжте картоплю соломкою, перекладіть у друшляк, промийте під проточною водою і повністю дайте стекти волозі.

Очищену від лушпиння цибулю наріжте тонкими півкільцями, печериці поріжте пластинками або скибочками бажаного розміру.Поставте сковороду на середній вогонь, налийте олію і дочекайтеся, поки вона добре розігріється. Всипте в сковороду цибулю, обсмажуйте до прозорого стану. Потім додайте печериці, смажте, помішуючи дерев'яною лопаткою, гриби повинні трохи змінити колір.

На це піде трохи більше п'яти хвилин. Перекладіть до грибів підготовлену картоплю, ретельно перемішайте та готуйте на середньому вогні близько 20 хвилин без кришки. Періодично картопля з грибами слід перемішувати. Коли картопля буде готова, приправте її до смаку сіллю та прянощами. Смачного!

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...