Сніданок геніїв: ТОП-3 продукти, які різко підвищують концентрацію та пам’ять

Правильний сніданок - це більше, ніж просто смачна звичка. Те, що ми їмо зранку, здатне впливати на рівень енергії, концентрацію та навіть захищати мозок від вікових змін, передають Патріоти України.

За даними клініки Клівленда, ранній прийом їжі підсилює не лише бадьорість, а й позитивно впливає на серцево-судинну систему, знижує ризик діабету та покращує когнітивні функції — пам’ять і увагу.

Дієтологи радять додавати до сніданку:

  • Насіння льону.
    Багате на омега-3 жирні кислоти, воно підтримує здоров’я мозку та допомагає залишатися зосередженим. Подрібнене насіння можна додавати до вівсянки, йогурту чи смузі.
  • Волоські горіхи.
    Дослідження показують, що вони здатні підтримувати когнітивне здоров’я з віком завдяки фітохімічним речовинам. Їжте їх жменями або використовуйте горіхове масло для тостів.
  • Ягоди.
    Чорниця, полуниця та ожина допомагають боротися із запаленням, захищають мозок від старіння та знижують ризик нейродегенеративних захворювань. Свіжі ягоди можна додавати до страв, а заморожені — у смузі.

Всього три прості інгредієнти — і ваш мозок отримає заряд, який триматиме його у формі весь день.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

А ви це знали? Які кухонні прилади не можна підключати до подовжувача - є загроза пожежі

неділя, 23 листопад 2025, 17:45

Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...