
Як і у випадку із борщем, під час приготування узвару у воду потрібно додавати інгредієнти у певній послідовності. Тоді напій вийде дуже смачним, передають Патріоти України.
За українською традицією на Різдво до столу подається узвар - компот із сухофруктів. Їм запивають решту страв на святковому столі, а також заливають їм кутю. Цей напій символізує солодке життя та родючість. За основу приготування беруться сухі яблука та груші, а також родзинки, курага, чорнослив, вишня та слива.
Узвар - рецепт
Інгредієнти:
- 3 л води
- 200 г сушених яблук
- 200 г сушеної груші
- 100 г чорносливу
- 100 г ізюму
- 4-5 ст. л. меду
Спосіб приготування:
- Перед приготуванням сухофрукти потрібно кілька разів промити у воді. Розкласти по різних мисках і залити теплою водою на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу знову промити водою.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо яблука та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, на середньому вогні варимо вміст 5 хвилин.
- Додаємо груші та варимо ще пару хвилин.
- Після цього у воду опускаємо родзинки та чорнослив.
- Доводимо напій до кипіння та вимикаємо.
- На власний смак в узвар можна додати мед для солодощі, а для аромату та особливого смаку корицю, спеції чи лимонний сік.
Готово. Смачного!
Знизити артеріальний тиск без таблеток можливо, особливо якщо тиск підвищився помірно або епізодично. Ось кілька ефективних способів, передають Патріоти України. Якщо хочеш, я можу допомогти створити коротку програму самоконтролю або план харчування пр...
Їсти яблука щодня — це загалом корисна звичка. Існує навіть англійське прислів’я: “An apple a day keeps the doctor away” — «Одне яблуко на день — і лікар не потрібен». Ось що відбувається з організмом, якщо регулярно споживати яблука, передають Патріот...