Спочатку яблука чи груші? В якому порядку додавати інгредієнти для ідеального узвару

Як і у випадку із борщем, під час приготування узвару у воду потрібно додавати інгредієнти у певній послідовності. Тоді напій вийде дуже смачним, передають Патріоти України.

За українською традицією на Різдво до столу подається узвар - компот із сухофруктів. Їм запивають решту страв на святковому столі, а також заливають їм кутю. Цей напій символізує солодке життя та родючість. За основу приготування беруться сухі яблука та груші, а також родзинки, курага, чорнослив, вишня та слива.

Узвар - рецепт

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 200 г сушених яблук
  • 200 г сушеної груші
  • 100 г чорносливу
  • 100 г ізюму
  • 4-5 ст. л. меду

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням сухофрукти потрібно кілька разів промити у воді. Розкласти по різних мисках і залити теплою водою на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу знову промити водою.
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо яблука та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, на середньому вогні варимо вміст 5 хвилин.
  3. Додаємо груші та варимо ще пару хвилин.
  4. Після цього у воду опускаємо родзинки та чорнослив.
  5. Доводимо напій до кипіння та вимикаємо.
  6. На власний смак в узвар можна додати мед для солодощі, а для аромату та особливого смаку корицю, спеції чи лимонний сік.

Готово. Смачного!

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...