Спочатку яблука чи груші? В якому порядку додавати інгредієнти для ідеального узвару

Як і у випадку із борщем, під час приготування узвару у воду потрібно додавати інгредієнти у певній послідовності. Тоді напій вийде дуже смачним, передають Патріоти України.

За українською традицією на Різдво до столу подається узвар - компот із сухофруктів. Їм запивають решту страв на святковому столі, а також заливають їм кутю. Цей напій символізує солодке життя та родючість. За основу приготування беруться сухі яблука та груші, а також родзинки, курага, чорнослив, вишня та слива.

Узвар - рецепт

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 200 г сушених яблук
  • 200 г сушеної груші
  • 100 г чорносливу
  • 100 г ізюму
  • 4-5 ст. л. меду

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням сухофрукти потрібно кілька разів промити у воді. Розкласти по різних мисках і залити теплою водою на 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу знову промити водою.
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо яблука та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, на середньому вогні варимо вміст 5 хвилин.
  3. Додаємо груші та варимо ще пару хвилин.
  4. Після цього у воду опускаємо родзинки та чорнослив.
  5. Доводимо напій до кипіння та вимикаємо.
  6. На власний смак в узвар можна додати мед для солодощі, а для аромату та особливого смаку корицю, спеції чи лимонний сік.

Готово. Смачного!

Це цілком можливо! Як знизити тиск без таблеток

четвер, 5 червень 2025, 17:30

Знизити артеріальний тиск без таблеток можливо, особливо якщо тиск підвищився помірно або епізодично. Ось кілька ефективних способів, передають Патріоти України. Якщо хочеш, я можу допомогти створити коротку програму самоконтролю або план харчування пр...

Що буде, якщо їсти яблука щодня

четвер, 5 червень 2025, 12:35

Їсти яблука щодня — це загалом корисна звичка. Існує навіть англійське прислів’я: “An apple a day keeps the doctor away” — «Одне яблуко на день — і лікар не потрібен». Ось що відбувається з організмом, якщо регулярно споживати яблука, передають Патріот...