Сподобається усім ласунам: Швидкий яблучний пиріг на сковорідці

Випічка з горішками всередині та карамельними яблучками зверху принесе радість усім ласунам. Пиріг залишається таким же смачним і м'яким навіть наступного дня, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 200 мл кефіру;
  • 300 г борошна + 1 ч. л. соди;
  • 150 г цукру;
  • 1 п. ванільного цукру (8 г);
  • 80 г вершкового масла;
  • 50 г волоських горіхів;
  • щіпка солі;
  • 3 яблука + 2 ст. л. цукру.

Кількість інгредієнтів розрахована на сковорідку діаметром 26-28 см.

Приготування

  1. Яблука помити та видалити кісточки. Нарізати яблука на 8 частин.
  2. Скоаорідку добре змастити вершковим маслом. Її дно присипати 2 столовими ложками цукру. Далі на нього викласти яблучні скибочки.
  3. Сковорідку з яблуками відставити у бік і зайнятися тістом.
  4. У мисці збити яйця разом із сіллю, додати цукор та ванільний цукор. Гарно збити міксером.
  5. Додати 200 мл кефіру та ще раз збити міксером.
  6. Змішати борошно з содою, перемішати.
  7. Додати суміш до яєць і кефіру, замісити тісто. Позбутися грудочок за допомогою міксера.
  8. Подрібнити волоські горіхи у блендері та додати до тіста.
  9. Готове тістом залити яблука.
  10. Накрити сковорідку кришкою, поставити на маленький вогонь і випікати приблизно 40 хвилин.
  11. Чи готовий пиріг, перевірити зубочисткою.
  12. Коли пиріг охолоне, накрити його тарілкою і перевернути сковорідку. Смачного!
Джерело: Ukr.Media

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...