
Випічка з горішками всередині та карамельними яблучками зверху
принесе радість усім ласунам. Пиріг залишається таким же смачним і
м'яким навіть наступного дня, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти
- 2 яйця;
- 200 мл кефіру;
- 300 г борошна + 1 ч. л. соди;
- 150 г цукру;
- 1 п. ванільного цукру (8 г);
- 80 г вершкового масла;
- 50 г волоських горіхів;
- щіпка солі;
- 3 яблука + 2 ст. л. цукру.
Кількість інгредієнтів розрахована на сковорідку діаметром 26-28 см.
Приготування
- Яблука помити та видалити кісточки. Нарізати яблука на 8 частин.
- Скоаорідку добре змастити вершковим маслом. Її дно присипати 2 столовими ложками цукру. Далі на нього викласти яблучні скибочки.
- Сковорідку з яблуками відставити у бік і зайнятися тістом.
- У мисці збити яйця разом із сіллю, додати цукор та ванільний цукор. Гарно збити міксером.
- Додати 200 мл кефіру та ще раз збити міксером.
- Змішати борошно з содою, перемішати.
- Додати суміш до яєць і кефіру, замісити тісто. Позбутися грудочок за допомогою міксера.
- Подрібнити волоські горіхи у блендері та додати до тіста.
- Готове тістом залити яблука.
- Накрити сковорідку кришкою, поставити на маленький вогонь і випікати приблизно 40 хвилин.
- Чи готовий пиріг, перевірити зубочисткою.
- Коли пиріг охолоне, накрити його тарілкою і перевернути сковорідку. Смачного!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...