Сподобається усім ласунам: Швидкий яблучний пиріг на сковорідці

Випічка з горішками всередині та карамельними яблучками зверху принесе радість усім ласунам. Пиріг залишається таким же смачним і м'яким навіть наступного дня, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 200 мл кефіру;
  • 300 г борошна + 1 ч. л. соди;
  • 150 г цукру;
  • 1 п. ванільного цукру (8 г);
  • 80 г вершкового масла;
  • 50 г волоських горіхів;
  • щіпка солі;
  • 3 яблука + 2 ст. л. цукру.

Кількість інгредієнтів розрахована на сковорідку діаметром 26-28 см.

Приготування

  1. Яблука помити та видалити кісточки. Нарізати яблука на 8 частин.
  2. Скоаорідку добре змастити вершковим маслом. Її дно присипати 2 столовими ложками цукру. Далі на нього викласти яблучні скибочки.
  3. Сковорідку з яблуками відставити у бік і зайнятися тістом.
  4. У мисці збити яйця разом із сіллю, додати цукор та ванільний цукор. Гарно збити міксером.
  5. Додати 200 мл кефіру та ще раз збити міксером.
  6. Змішати борошно з содою, перемішати.
  7. Додати суміш до яєць і кефіру, замісити тісто. Позбутися грудочок за допомогою міксера.
  8. Подрібнити волоські горіхи у блендері та додати до тіста.
  9. Готове тістом залити яблука.
  10. Накрити сковорідку кришкою, поставити на маленький вогонь і випікати приблизно 40 хвилин.
  11. Чи готовий пиріг, перевірити зубочисткою.
  12. Коли пиріг охолоне, накрити його тарілкою і перевернути сковорідку. Смачного!
Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...