Справа 20-ти хвилин: Як і чим можна вивести плями від полуниці і вишні

Фруктово-ягідний сезон в самому розпалі, але любителі поласувати смачними і корисними солодощами частенько стикаються з плямами від полуниці, вишні та інших ласощів, передають Патріоти України.

Присутні у всіх фруктах і ягодах рослинні фарби видалити часом буває дуже непросто. Главред розбирався, як це зробити якісно і швидко.

Як видалити плями від полуниці

Свіжі плями від полуниці можна вивести кашкою з солі і води. Річ, яку потрібно очистити, розкладіть на рівній поверхні і витирайте пляму ганчірочкою з соляною сумішшю, починаючи від його краю до центру. При такому способі очищення пляма не розпливеться. Через пів години можна прополоскати річ, а потім випрати теплою мильною водою.

Якщо потрібно видалити плями від полуниці з кольорової тканини, то можна скористатися сумішшю з одного жовтка і 30 грамів гліцерину. Треба намазати пляма цим складом і залишити на кілька годин. Потім можна випрати річ теплою (не гарячою!) і прополоскати холодною водою.

Як видалити плями від вишні

Свіжі сліди від вишневого компоту, соку або ягід слід відразу ж присипати будь-яким абсорбуючим порошком.

Їм може бути:

  • крохмаль
  • дитяча присипка
  • тальк
  • товчена крейда
  • солі.

Після того, як абсорбент вбере рідину, витрусіть його з тканини, а вологу ділянку присипте содою. Через деякий час все змийте під теплою водою і виперіть річ в машинці або руками.

Сліди від вишні протирають свіжою часточкою лимона. Можна видавити лимонний сік прямо на забруднення і протерти чистою серветкою. Цей спосіб зручний, якщо ви перебуваєте не вдома, а в ресторані або на пікніку.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...