Фруктово-ягідний сезон в самому розпалі, але любителі поласувати смачними і корисними солодощами частенько стикаються з плямами від полуниці, вишні та інших ласощів, передають Патріоти України.
Присутні у всіх фруктах і ягодах рослинні фарби видалити часом буває дуже непросто. Главред розбирався, як це зробити якісно і швидко.
Свіжі плями від полуниці можна вивести кашкою з солі і води. Річ, яку потрібно очистити, розкладіть на рівній поверхні і витирайте пляму ганчірочкою з соляною сумішшю, починаючи від його краю до центру. При такому способі очищення пляма не розпливеться. Через пів години можна прополоскати річ, а потім випрати теплою мильною водою.
Якщо потрібно видалити плями від полуниці з кольорової тканини, то можна скористатися сумішшю з одного жовтка і 30 грамів гліцерину. Треба намазати пляма цим складом і залишити на кілька годин. Потім можна випрати річ теплою (не гарячою!) і прополоскати холодною водою.
Свіжі сліди від вишневого компоту, соку або ягід слід відразу ж присипати будь-яким абсорбуючим порошком.
Їм може бути:
Після того, як абсорбент вбере рідину, витрусіть його з тканини, а вологу ділянку присипте содою. Через деякий час все змийте під теплою водою і виперіть річ в машинці або руками.
Сліди від вишні протирають свіжою часточкою лимона. Можна видавити лимонний сік прямо на забруднення і протерти чистою серветкою. Цей спосіб зручний, якщо ви перебуваєте не вдома, а в ресторані або на пікніку.
26 квітня за новим стилем (9 травня за старим) вшановують єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За юліанським календарем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. ***. Святий Василь жив у IV столітті в місті Амасії (Мала Азія). ...
Для приготування горохового супу або гарніру може знадобитись досить багато часу. Навіть при попередньому замочуванні бобова культура не завжди піддається впливу. Якщо ви хочете перемогти в цій кулінарній битві, читайте далі про план дій, передають Пат...