Фруктово-ягідний сезон в самому розпалі, але любителі поласувати смачними і корисними солодощами частенько стикаються з плямами від полуниці, вишні та інших ласощів, передають Патріоти України.
Присутні у всіх фруктах і ягодах рослинні фарби видалити часом буває дуже непросто. Главред розбирався, як це зробити якісно і швидко.
Свіжі плями від полуниці можна вивести кашкою з солі і води. Річ, яку потрібно очистити, розкладіть на рівній поверхні і витирайте пляму ганчірочкою з соляною сумішшю, починаючи від його краю до центру. При такому способі очищення пляма не розпливеться. Через пів години можна прополоскати річ, а потім випрати теплою мильною водою.
Якщо потрібно видалити плями від полуниці з кольорової тканини, то можна скористатися сумішшю з одного жовтка і 30 грамів гліцерину. Треба намазати пляма цим складом і залишити на кілька годин. Потім можна випрати річ теплою (не гарячою!) і прополоскати холодною водою.
Свіжі сліди від вишневого компоту, соку або ягід слід відразу ж присипати будь-яким абсорбуючим порошком.
Їм може бути:
Після того, як абсорбент вбере рідину, витрусіть його з тканини, а вологу ділянку присипте содою. Через деякий час все змийте під теплою водою і виперіть річ в машинці або руками.
Сліди від вишні протирають свіжою часточкою лимона. Можна видавити лимонний сік прямо на забруднення і протерти чистою серветкою. Цей спосіб зручний, якщо ви перебуваєте не вдома, а в ресторані або на пікніку.
19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...
М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...