Справа не лише в схудненні! Ось чому та кому варто їсти куряче мʼясо

Куряче мʼясо є поживним, воно є джерелом білка. Дієтологи радять включити його до свого раціону через неймовірну користь для здоровʼя. Про це повідомили в health. Експерти назвали переваги споживання курячого мʼяса, передають Патріоти України.

Джерело білка

Куряче мʼясо містить повноцінний білок, який постачає всі дев'ять незамінних амінокислот. Білок важливий для згортання крові, виробництва гормонів, антитіл та ферментів.

Ріст та підтримка мʼязів

Дієтичний білок забезпечує організм людини амінокислотами, необхідними для відновлення та нарощування м'язової тканини. Більше вживання білка збільшує мʼязову масу.

Допомога в схудненні

Курка є низькокалорійною та містить білок. Згідно з дослідженнями, вживання курки допомагає знизити ризик ожиріння.

Вплив на функціонування мозку

Курка є джерелом холіну й вітаміну В12, ці поживні речовини відіграють важливу роль у розвитку та функціонуванні мозку. Під час вагітності вище споживання холіну пов'язане з когнітивними перевагами у немовлят. Також холін може захистити від зниження когнітивних функцій у літніх людей. Прийом вітаміну В12 також може допомогти здоров'ю мозку.

Покращення стану шкіри й суглобів

Курка містить колаген, дефіцит якого в організмі може призвести до болю в суглобах, м'язової слабкості та зморшок.

Є вагомі причини! Дресирувальник назвав популярну породу собак, яку б сам ніколи не заводив

понеділок, 8 вересень 2025, 19:45

Відомий кінолог назвав одну популярну породу, яку він не рекомендував би для гамірних сімей, і це викликало невеликий ажіотаж в інтернеті, передають Патріоти України. Собачий біхевіорист Вілл Атертон, який має понад 900 000 підписників у TikTok, регуля...

Не робіть помилок! Чому вдома не виходить приготувати смачну каву

понеділок, 8 вересень 2025, 18:45

Кава – це не просто напій, а й маленький ритуал, з якого для багатьох починається день, передають Патріоти України. Проте приготування вдома часто не приносить очікуваного результату: напій виходить надто гірким, слабким або позбавленим характерного ар...