Справа не лише в зайвих калоріях: Лікарі розповіли, чому варто відмовитися від ковбаси та сосисок

Оброблене червоне м'ясо, зокрема, ковбаси і сосиски, вважається одним із найшкідливіших м'ясних продуктів. ВООЗ давно застерігає від його надмірного споживання, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Це попередження стосується також смаженого та жирного червоного м'яса, але меншою мірою. В американському журналі були опубліковані результати дослідження вчених з канадського Університету Макмайстра і інших університетів, які показали, що вживання таких продуктів як сосиски, ковбаса, паштет, смажений бекон, шинка, м'ясні консерви значно збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Дослідження вчені проводили протягом дев'яти років. Під час нього було вивчено 134 297 осіб із 21 країни, зокрема, Бразилії, Південної Африки, Канади, Швеції тощо.

Звичайно, кажуть лікарі, м'ясо їсти можна і навіть треба, але не всяке. Вживання до трьох порцій білого м'яса чи непереробленого червоного м'яса на тиждень не пов'язане з серйозними проблемами з серцем. А ось ковбаса, сосиски та м'ясні продукти, які вже готовими продаються в магазині, вважаються переробленими. Вони й становлять загрозу.

Якщо ви будете вживати понад дві порції переробленого м'яса на тиждень, то це сприятиме розвитку серцево-судинних захворювань та може навіть стати причиною передчасної смерті. Згідно з результатами досліджень, постійна присутність цього виду м'ясних продуктів в раціоні підвищує концентрацію "поганого" холестерину в крові. А це збільшує шанс розвитку атеросклерозу, інфаркту, тромбозу, інсульту.

Джерело: ТСН.ua

Яка сім’я не справжня? Ваш вибір розкриє риси вашої особистості

п’ятниця, 14 листопад 2025, 23:10

Готові до швидкої розваги? Пройдіть психологічний тест і дізнайтеся більше про свою особистість. Вам потрібно лише відповісти на одне запитання: яка сім’я не справжня, передають Патріоти України. Цей тест допомагає розкрити приховані риси та емоції. По...

Дачникам на замітку! Чим та як обробити виноград, щоб він пережив зиму

п’ятниця, 14 листопад 2025, 18:30

Оброблення винограду суттєво полегшить роботу протягом усього сезону, а також знизить ризики того, що врожай постраждає від грибків чи шкідників, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Перед настанням холодів виноградні кущі потрібно підживити...