Справжні господині мають це знати: Ці кілька продуктів не варто піддавати заморожуванню

Ми живемо у часи, коли можна споживати напівфабрикати і заморожені продукти. Це дозволяє продукту довше зберігати свою свіжість. Адже заморожене м'ясо можна зберігати у морозилці до одного року, а ягоди і фрукти - від 8 до 12 місяців, передають Патріоти України.

Однак є деякі продукти, які краще навіть не намагатися заморожувати, оскільки їх смакові і якісні характеристики будуть істотно зіпсовані. Детальніше про це ми розповімо у нашому матеріалі.

Готові макарони

Коли ви ставите макарони у морозилку, то нічого гарного з цього не вийде. Це буде неапетитна страва, яку неможливо буде їсти. Якщо ж така необхідність виникла, то заморожуйте не до кінця готові макарони, а перед прибиранням у морозилку додайте у них оливкову олію, щоб вони не злиплися.

Напої у банках

Йдеться про алюмінієві банки. Це призведе до того, що рідина розшириться, порве ємність і напій виллється назовні, зіпсувавши усе, що міститься у морозилці, і її теж.

Торти і тістечка з посипанням

Тістечка, торти та інші десерти з посипанням зверху не варто заморожувати. Адже через це вони стануть вологими та м'якими. У результаті якість продукту буде зіпсована.

Желатинові страви

Желатин після розморожування стає кристалізованим. У результаті ніякого смаку, форми і властивостей желатинового продукту.

Соуси

Будь-які підливи і соуси не стануть кращими, якщо їх заморозити. Якщо у продукті є борошно або кукурудзяний крохмаль, то після заморозки він розшарується. Найкраще соуси зберігати у холодильнику, а не у морозилці. Але термін придатності готового продукту становить не більше одного тижня.

Яйця у шкаралупі

У яйці близько 76 відсотків води. Тому якщо його заморозити, то шкаралупа може лопнути, а всередину потраплять бактерії з поверхні шкаралупи.

Авокадо

Після морозилки авокадо втратить свою кремову ніжну текстуру. Ідеально зберігати його не більше 2 днів у герметичній упаковці у холодильнику.

Картопляне пюре

Лише в екстреному випадку можна заморозити даний продукт. Після заморозки смак і якість страви стануть гіршими. Не ризикуйте і усе буде чудово.

Джерело: Ukr.Media

Повернення коштів і чарджбеки: як захистити бізнес від шахрайства та зберегти репутацію

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 19:05

Повернення коштів — нормальна частина сервісу, а чарджбек (спір по транзакції через банк клієнта) — ризик для доходу й репутації. Якщо поверненнями ви керуєте самі, то чарджбек б’є по комісіях, підвищує «ризиковий» рейтинг мерчанта і може призвести до ...

А ви це знали? Прикмети про гроші: Що приносить багатство, а що - втрати

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 18:45

Народні прикмети про гроші передають багаторічний досвід людей і допомагають уникати фінансових проблем або залучати достаток, передають Патріоти України. 1. Не давайте борги на порожній шлунок Позичати гроші, коли ви самі у скруті, вважається небезпе...