Справжні господині мають це знати: Ці кілька продуктів не варто піддавати заморожуванню

Ми живемо у часи, коли можна споживати напівфабрикати і заморожені продукти. Це дозволяє продукту довше зберігати свою свіжість. Адже заморожене м'ясо можна зберігати у морозилці до одного року, а ягоди і фрукти - від 8 до 12 місяців, передають Патріоти України.

Однак є деякі продукти, які краще навіть не намагатися заморожувати, оскільки їх смакові і якісні характеристики будуть істотно зіпсовані. Детальніше про це ми розповімо у нашому матеріалі.

Готові макарони

Коли ви ставите макарони у морозилку, то нічого гарного з цього не вийде. Це буде неапетитна страва, яку неможливо буде їсти. Якщо ж така необхідність виникла, то заморожуйте не до кінця готові макарони, а перед прибиранням у морозилку додайте у них оливкову олію, щоб вони не злиплися.

Напої у банках

Йдеться про алюмінієві банки. Це призведе до того, що рідина розшириться, порве ємність і напій виллється назовні, зіпсувавши усе, що міститься у морозилці, і її теж.

Торти і тістечка з посипанням

Тістечка, торти та інші десерти з посипанням зверху не варто заморожувати. Адже через це вони стануть вологими та м'якими. У результаті якість продукту буде зіпсована.

Желатинові страви

Желатин після розморожування стає кристалізованим. У результаті ніякого смаку, форми і властивостей желатинового продукту.

Соуси

Будь-які підливи і соуси не стануть кращими, якщо їх заморозити. Якщо у продукті є борошно або кукурудзяний крохмаль, то після заморозки він розшарується. Найкраще соуси зберігати у холодильнику, а не у морозилці. Але термін придатності готового продукту становить не більше одного тижня.

Яйця у шкаралупі

У яйці близько 76 відсотків води. Тому якщо його заморозити, то шкаралупа може лопнути, а всередину потраплять бактерії з поверхні шкаралупи.

Авокадо

Після морозилки авокадо втратить свою кремову ніжну текстуру. Ідеально зберігати його не більше 2 днів у герметичній упаковці у холодильнику.

Картопляне пюре

Лише в екстреному випадку можна заморозити даний продукт. Після заморозки смак і якість страви стануть гіршими. Не ризикуйте і усе буде чудово.

Джерело: Ukr.Media

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...