Справжня італійська піца: ТОП-7 секретів, які роблять її ідеальною стравою

Піца - одна з найпопулярніших страв у світі. І неспроста, бо вона і смачна, і ситна, і різноманітна, передають Патріоти України.

Здавалося б, у чому проблема її приготувати? Робиш тісто, додаєш сир, начинку й будь-який соус до смаку і вуаля – смачнюча піца готова! Та чомусь в одних кафе ми готові замовляти піцу знову і знову, а в інші повертатися зовсім не хочеться…
Цікаво, що якщо попросити хорошого піцейоло приготувати цей італійський шедевр, він почне уточняти, яку саме піцу Ви хочете. Річ у тому, що у кожному регіоні Італії існують власні технології приготування: римська, неаполітанська, лігурійська, панцеротті, маринара тощо – все це різновиди, здавалося б, тієї ж страви.

Не використовуйте тверді сорти сиру

Моцарела – це м'який сорт сиру, який під час плавлення рівномірно розтікається піцою. За рахунок цього вона виходить дуже ніжною і соковитою, про що добре знають усі піцейоло.
Величезна помилка – використовувати для приготування піци лише тверді сорти сиру. Вони, звісно, додають більш терпкого присмаку, але плавляться набагато гірше, позбавляючи страву соковитості. Тож додавати їх можна тільки разом із моцарелою.

Готувати піцу треба в печі

Попри поширеність електричних духовок, справжня піца готується в печі. Тільки в такому разі страва матиме хрустку скоринку, але м’яку серединку.

Для італійської піци треба італійське борошно

Тісто – це найважливіша складова піци. Щоб воно було повітряним, використовуйте італійське борошно з м'яких сортів пшениці.
Між тим, у деяких ресторанах і службах доставки тісто роблять складнішим: використовують мікс із пшеничного, рисового та вівсяного борошна.

Тісто має бродити щонайменше добу

Рецепт тіста дуже простий: дріжджі, борошно і вода. Але є один секрет: тісто потрібно лишити «дозрівати» на 24-48 годин. Тоді воно буде в міру пишним і ніжним.

Для італійської піци треба томатна паста

Для приготування справжньої італійської піци використовують не кетчуп чи соус із ним, а томатну пасту. Причина проста – це натуральний продукт, який має природний насичений смак.

Начинку запікають разом з основою

Фахівці випікають усю піцу відразу – тоді сир сильніше тягнеться, а начинка набуває максимально насиченого смаку. Єдиний інгредієнт, який безсумнівно додають наприкінці – зелень.

Випікати піцу можна лише за високих температур

Ми пам’ятаємо, що ідеальна піца готується у печі, де температура становить +280⁰С. Здавалося б, будь-яка страва за такої температури просто згорить, але це не так – професійні піцейоли знають, скільки треба протримати піцу на вогні, аби вона вийшла хрусткою і соковитою

Яке м'ясо на шашлик обрати: Названо найбезпечніший варіант

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:58

Фахівці все ж не рекомендують вживати надто багато шашлику, адже під час його смаження на багатті у м'ясі утворюються канцерогенні речовини, передають Патріоти України. Ці речовини можуть спровокувати серйозні захворювання, в тому числі і рак. Коли з м...

Дуже смачно! Як зробити вишуканий соус до шашлику

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:10

Зробити соус такий, як подають у шашличних, просто. Навіть якщо у вас є тільки звичайний кетчуп домашній, передають Патріоти України. Для цього треба взяти 1 білу цибулину, поріжте дрібно та змішайте з кетчуп. Також обов’язково варто додати свіжу зелен...