Справжня смакота! Як приготувати вдома картопляні зрази з капустою (рецепт)

Навесні хочеться по максимуму насолоджуватися гарною погодою і молодою зеленню. І якщо ви запланували тривалу сімейну прогулянку або пікнік на природі, саме час подбати про те, що ви візьмете з собою. Як варіант - зробити картопляники з м'ясом або зрази, передають Патріоти України.

Інгредієнти: картопля (8 шт.), капуста (500 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія рослинна (5 ст. л.), молоко (100 г), борошно (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль, перець чорний мелений, розсіл огірковий або помідорний (100 г).

Приготування:

Моркву, капусту, картоплю і цибулю промиваємо під проточною водою. З капусти знімаємо верхні листки, потім дрібно шаткуємо. Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Моркву очищаємо, тремо на крупній терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї моркву. Потім викладаємо на сковороду нарізану капусту, обсмажуємо спочатку на сильному вогні, слідом додаємо трохи води, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою до готовності.

У самому кінці додаємо до капусти огірковий або помідорний розсіл (якщо немає - тоді оцет), тушкуємо ще близько 5 хвилин, солимо, перчимо, доводимо до смаку. Знімаємо тушковану капусту з плити і чекаємо, поки вона охолоне.

Тим часом очищаємо картоплю, нарізаємо її і варимо в підсоленій воді 25-30 хвилин. Коли картопля зварилася, зливаємо з неї воду, додаємо трохи молока і робимо густе пюре. Потім додаємо в нього яйце і борошно, ретельно перемішуємо.

Робочу поверхню присипаємо борошном, беремо порцію картопляного тіста і формуємо з нього коржики, викладаємо їх. В середину кожного коржика викладаємо 1 ст. л. начинки, защипуємо края, формуючи зрази. Повторюємо те ж саме з рештою тіста і начинки.

Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо картопляні зрази із капустою з обох боків до рум'яної скоринки. Подаємо зі сметаною.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...