Справжня смакота! Як приготувати вдома картопляні зрази з капустою (рецепт)

Навесні хочеться по максимуму насолоджуватися гарною погодою і молодою зеленню. І якщо ви запланували тривалу сімейну прогулянку або пікнік на природі, саме час подбати про те, що ви візьмете з собою. Як варіант - зробити картопляники з м'ясом або зрази, передають Патріоти України.

Інгредієнти: картопля (8 шт.), капуста (500 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія рослинна (5 ст. л.), молоко (100 г), борошно (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль, перець чорний мелений, розсіл огірковий або помідорний (100 г).

Приготування:

Моркву, капусту, картоплю і цибулю промиваємо під проточною водою. З капусти знімаємо верхні листки, потім дрібно шаткуємо. Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Моркву очищаємо, тремо на крупній терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї моркву. Потім викладаємо на сковороду нарізану капусту, обсмажуємо спочатку на сильному вогні, слідом додаємо трохи води, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою до готовності.

У самому кінці додаємо до капусти огірковий або помідорний розсіл (якщо немає - тоді оцет), тушкуємо ще близько 5 хвилин, солимо, перчимо, доводимо до смаку. Знімаємо тушковану капусту з плити і чекаємо, поки вона охолоне.

Тим часом очищаємо картоплю, нарізаємо її і варимо в підсоленій воді 25-30 хвилин. Коли картопля зварилася, зливаємо з неї воду, додаємо трохи молока і робимо густе пюре. Потім додаємо в нього яйце і борошно, ретельно перемішуємо.

Робочу поверхню присипаємо борошном, беремо порцію картопляного тіста і формуємо з нього коржики, викладаємо їх. В середину кожного коржика викладаємо 1 ст. л. начинки, защипуємо края, формуючи зрази. Повторюємо те ж саме з рештою тіста і начинки.

Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо картопляні зрази із капустою з обох боків до рум'яної скоринки. Подаємо зі сметаною.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...