Навесні хочеться по максимуму насолоджуватися гарною погодою і молодою зеленню. І якщо ви запланували тривалу сімейну прогулянку або пікнік на природі, саме час подбати про те, що ви візьмете з собою. Як варіант - зробити картопляники з м'ясом або зрази, передають Патріоти України.
Інгредієнти: картопля (8 шт.), капуста (500 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія рослинна (5 ст. л.), молоко (100 г), борошно (3 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль, перець чорний мелений, розсіл огірковий або помідорний (100 г).
Приготування:
Моркву, капусту, картоплю і цибулю промиваємо під проточною водою. З капусти знімаємо верхні листки, потім дрібно шаткуємо. Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Моркву очищаємо, тремо на крупній терці.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї моркву. Потім викладаємо на сковороду нарізану капусту, обсмажуємо спочатку на сильному вогні, слідом додаємо трохи води, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою до готовності.
У самому кінці додаємо до капусти огірковий або помідорний розсіл (якщо немає - тоді оцет), тушкуємо ще близько 5 хвилин, солимо, перчимо, доводимо до смаку. Знімаємо тушковану капусту з плити і чекаємо, поки вона охолоне.
Тим часом очищаємо картоплю, нарізаємо її і варимо в підсоленій воді 25-30 хвилин. Коли картопля зварилася, зливаємо з неї воду, додаємо трохи молока і робимо густе пюре. Потім додаємо в нього яйце і борошно, ретельно перемішуємо.
Робочу поверхню присипаємо борошном, беремо порцію картопляного тіста і формуємо з нього коржики, викладаємо їх. В середину кожного коржика викладаємо 1 ст. л. начинки, защипуємо края, формуючи зрази. Повторюємо те ж саме з рештою тіста і начинки.
Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо картопляні зрази із капустою з обох боків до рум'яної скоринки. Подаємо зі сметаною.
Якщо ви сильно злякаєтеся, збудитеся або замерзнете, ваша шкіра відреагує невеликими пухирцями. "Мурашки", "сироти", "гусяча шкіра" – як тільки не називають це явище. Але воно має наукову назву – "пілоерекція". Звідки у людей взялися "мурашки" та як во...
Нутриціологиня Наталія Гончарик дала поради щодо правильного споживання води, про те, скільки води треба пити, як її зберігати, та яку вибрати — теплу чи холодну. У програмі "Ранок Вдома", яка виходить на каналі "Дім", ведучі Ірина Хоменко і Денис Міні...