Справжня смакота! Ніжний і ароматний шашлик зі свинини з ківі в мультиварці

У домашніх умовах можна зробити дуже смачний шашлик, не виходячи на вулицю. Для цього знадобиться мультиварка з режимом "Випічка" і м'ясо, передають Патріоти України.

Для шашлику підходить свиняча вирізка без жиру. М'ясо потрібно крупно порізати, під час смаження воно зменшитися в розмірі. При придбанні ківі слід звертати увагу на щільність і якість плоду. Для чищення потрібно скористатися гострим ножем, щоб зняти тонкий шар шкірки. А для подрібнення фрукта знадобиться звичайна тертка, блендер або м'ясорубка.

Маринується м'ясо протягом 2 годин, воно виходить соковитим, тому під час смаження виділяється багато рідини. Зате до кінця смаження вода випаровується і починає утворюватися рум'яна кірочка.

Шашлик зі свинини з ківі й цибулею можна приготувати для святкового столу. З ківі виходить ніжний і ароматний шашлик. Гарніром може бути картопля.

Інгредієнти для приготування шашлику:

  • Свинина — 700 г
  • Ківі — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Приправа — 0,25 ч. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком.

Як приготувати шашлик зі свинини з ківі в мультиварці:

М'ясне філе добре промити водою, обсушити. Порізати свинину великими шматками.

Ківі промити водою, зрізати шкірку гострим ножем. З допомогою великої або дрібної терки подрібнити фрукт. Виходить пюре, насіння можна не прибирати, воно не відчувається в готовому блюді.

До м'яса додати фруктове пюре, перемішати.

Очистити цибулю, овоч дрібно порізати або пробити в блендері.

Цибулю так само додати в тарілку з м'ясом, добре розмішати руками.

Посипати м'ясо сіллю і приправою, ще раз перемішати, накрити тарілкою. Відправити в холодильник на 2 години.

Налити в мультиварочну чашу рослинну олію, вибрати опцію «Випічка», помістити мариноване м'ясо. Готувати шашлик протягом 60 хвилин при відкритій кришці. Шматочки м'яса потрібно розмішувати лопаткою, щоб вони з усіх боків ставали рум'яними.

Шашлик зі свинини подати до столу в гарячому вигляді, прикрасити зеленню. Такий ароматний шашлик можна готувати в дощову погоду або взимку, а можна і просто порадувати своїх домочадців.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...