Справжня знахідка! Омлет із сулугуні по-грузинськи - рецепт ситної страви на сніданок у духовці

Омлет із сулугуні - це традиційний грузинський сніданок. Запікається ця страва у глиняному посуді під золотистою сирною скоринкою. Приготувати такий омлет можна й вдома у духовці, тим більше, що всі інгредієнти вам відомі. Страва вийде ситною, пікантною і пишнішою, ніж звичайний омлет. Враховуйте це, коли обиратимете посуд для запікання, зазначають Патріоти України.

Грузинський омлет із сиром сулугуні

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сулугуні – 500 г ⠀
  • Молоко – 50 мл ⠀
  • Рослинна олія – 1 ст. л.⠀
  • Вершкове масло ⠀
  • Сіль – до смаку ⠀

Для початку натріть сулугуні на великій тертці. Яйця на омлет трохи збийте міксером або виделкою до однорідного стану. Додайте до яєць сир, молоко, сіль за смаком та олію. Добре перемішайте усі інгредієнти.

Розігрійте духовку до 140-150 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Під час запікання омлет по-грузинськи збільшиться майже вдвічі, і страва вийде дуже пишною.

Перелийте суміш у форму та відправте в духовку. Запікайте омлет протягом 30 хвилин. Не відкривайте духовку протягом цього часу, щоб омлет не "впав". Смачного!

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...