Справжня зрада? Що відчувають коти й кішки, яких віддали іншим господарям

Існує багато прикладів того, що залишені вихованці відшукували своїх господарів навіть через кілька років, передають Патріоти України.

У житті власників домашніх тварин трапляються різні обставини. І їм іноді доводиться віддавати своїх котиків у чужі руки. Фахівці стверджують, що в такій ситуації коти почуваються не дуже добре. Розповідаємо, що насправді можуть відчувати пухнастики, коли змінюються їхнє місце проживання й господарі.

Чи люблять кішки своїх господарів

Побутує думка, що коти взагалі не прив’язуються до своїх господарів, але це зовсім не так. Напевно, багато хто помічав, як кішка біжить до власника, якщо той десь затримався, муркоче і треться об ногу. Так тварина виявляє своє занепокоєння.

Кішки дуже прив’язуються як до місця проживання, так і до господарів. І розлучення зі своєю родиною вкрай серйозно впливає на психічний і фізичний стан тварини. До нових умов проживання кожна кішка адаптуватиметься по-своєму. Якась може відмовлятися від їжі, інша погано спить, і це може тривати кілька місяців.

Як впливає на тварин зміна місця проживання

Якщо у нових господарів котикові буде погано, він може вирушити на пошуки свого попереднього хазяїна. Якщо кота залишили у знайомих на час відпустки чи з інших причин на деякий час, варто подбати про те, щоб тварина не втекла.

Кішок, яких щойно прийняли до нової родини, не рекомендують вигулювати чи випускати на вулицю, якщо це приватний будинок, бо досвідчена й хитра тварина обов’язково знайде спосіб, як утекти від нових господарів.

Щоб кішка не втікала, треба поступово завойовувати її довіру. Найкраще це зробити за допомогою турботи, любові та ласки. Також не варто влаштовувати своєму улюбленцеві жодних сюрпризів, тоді кіт швидше адаптується в новому домі.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...