Варений рулет із сала - смачна закуска, що прикрасить святковий стіл,
заощадить бюджет і звільнить від нав'язливих думок: "Чим годувати
сім'ю?". Тому що в холодильнику завжди буде лежати смачна відповідь на
ваше питання, передають Патріоти України.
Сюрприз для неочікуваних гостейІнгредієнти:
- шматок сала зі шкіркою, товщиною близько 1 см — 1 шт.;
- свинина (можна взяти курку або м'ясо за смаком) — 200 г;
- сіль і спеції — за смаком.
Рецепт приготування:
- Сало зі шкіркою, очищуємо, миємо. Потім розкладаємо на столі, солимо і перчимо.
- Окремо тоненькими скибками ріжемо м'ясо. Потім кладемо його на сало, перчимо, солимо.
- Сало з м'ясом обережно згортаємо в рулет і перев'язуємо ниткою.
- Наш рулет кладемо в каструлю відповідного розміру, заливаємо водою і ставимо варитися.
- Коли вода закипить, додаємо сіль, перець, лаврушку.
- Варимо
близько трьох годин на невеликому вогні (чим товщий рулет, тим довше
його треба варити). Якщо вода випаровується, її потрібно доливати (але
тільки окріп з чайника). До речі, якщо хочете зробити рулет із приємним
коричневим відтінком, варіть його разом з шкірками від цибулі.
- Після того, як рулет зварився, кладемо його у рукав для запікання і запікаємо в духовці близько 1,5 годин.
- Готовий рулет виймаємо з духовки, охолоджуємо, знімаємо нитку, ріжемо тоненькими скибочками і насолоджуємося смаком та ароматом.
Білоруський селянський делікате
Інгредієнти:
- сало свиняче зі шкірою, пластами, товщиною до 2-х см — 1 кг;
- часник — 4-5 зубків;
- сіль — за смаком;
- мелена суміш спецій для сала: кмин, коріандр, червоний і чорний перець, зелень петрушки, лавровий лист.
Рецепт приготування:
- Купуючи сало, перевірте, щоб шкірка легко відокремлювалась. Очеревина не підійде.
- Відокремлюємо
сало від шкірки. Посипаємо його з двох сторін приправою і сіллю (її
потрібно трохи більше, ніж коли солимо відбивні перед смаженням).
- Посипаємо часником, нарізаним "пелюстками".
- Згортаємо сало рулетом. Загортаємо його у свинячу шкірку. Щільно обмотуємо ниткою. Кладемо в рукав для запікання.
- Кладемо рулети на деко, ставимо в розігріту духовку, запікаємо півтори години за температури 160-180 С.
- Запечені
рулети кладемо охолоджуватись на решітку, а коли вони охолонуть —
прибираємо на годину у холодильник для повного застигання.
Українська закуска
Інгредієнти:
- сало свиняче, товщиною не більше 2 см — 1-1,5 кг;
- перець чорний мелений;
- перець горошком;
- сіль, часник, інші спеції — за смаком.
Рецепт приготування:
- Шматок
тонкого сала зі шкіркою, обов'язково з прошарком м'яса (чим більше
прошарок, тим смачніше) слід щедро нашпигувати часником. Натерти з усіх
сторін сіллю та перцем. Згорнути рулетом, перев'язати міцною ниткою і
відварити в дуже солоному бульйоні (сало зайвої солі не бере) протягом
години.
- У бульйон кладемо лавровий лист і перець горошком. Можна варити в шкірках від цибулі для надання рум'яності.
- Після
варіння, не знімаючи ниток, кладемо рулет в духовку, розігріту до
температури 180 С. Залишаємо його там на пів години. Потім дістаємо,
охолоджуємо і кладемо у холодильник на ніч.
- Вранці знімаємо
нитки, ріжемо скибочками і не йдемо на роботу, оскільки часниковий
аромат відлякуватиме від вас начальника та колег.
Цей рулет — страва вихідного або святкового дня.
Фарширований рулет з сала з печінкоюІнгредієнти:
- дуже тонке свіже свиняче сало зі шкірою;
- печінка куряча свіжа;
- 2 яйця;
- сіль і спеції за смаком.
Рецепт приготування:
- Шматок
сала розміром хоча б 30х30 см (бажано більше), помийте, підсушіть і
згорніть в трубку. В середині має залишитися трохи вільного місця.
Загорніть трубу кулінарною ниткою, не жалкуючи її кількості.
- Яйця відваріть круто, дайте їм охолонути і очистіть.
- Наповніть
трубу з сала підсоленою і приправленою за смаком свіжою курячою
печінкою, а варені яйця покладіть у неї де-небудь між справою. Взагалі,
яйця тут додавати не обов'язково, вони для краси.
- Загорніть
одержаний рулет в білу бавовняну тканину і знову замотайте нитками,
особливо з країв, щоб виключити випадання з рулету його вмісту.
- Покладіть рулет у каструлю і залийте водою. Варіть близько 4 годин.
- Готовий рулет дістаньте з води і покладіть під гніт, щоб рідина добре стекла і він охолонув.
- Потім,
не розмотуючи, покладіть його у холодильник, і лише після остигання
звільніть від тканини і ниток. Цей рулет має консистенцію навіть не
холодцю, а вершкового масла.
Фарширований рулет зі спеціями
Інгредієнти:
- свиняче сало з м'ясним прошарком — 1,5 кг;
- часник;
- чорний і червоний перець;
- імбир;
- плоди ялівцю;
- лавровий лист;
- морква;
- пиво — 1 склянка.
Рецепт приготування:
- Сало добре промийте. Якщо є щетинка — її слід обпалити вогнем, очистити ножем ці місця та промити. Тепер можна готувати далі.
- З сала гострим ножем зріжте шкірку з невеликим шаром жиру.
- Далі слід натерти шкірку сіллю і спеціями.
- Моркву наріжте брусочками. Перець, плоди ялівцю, лавровий лист подрібніть. Імбир і часник натріть на дрібній тертці.
- Залиште
3-4 зубки часнику і кілька листочків лаврушки, не подрібнюючи. Часник
наріжте на пластинки, а листочки поламайте на шматочки.
- Змочіть
кінчик ножа у воді, занурте його в спеції і проштрикніть заготовку між
шарами сала і м'яса. Не витягуючи ножа, в отвір заштовхніть брусочок
моркви, трохи часнику і шматочок лаврушки. Таким чином, нашпигуйте весь
шматок сала.
- Тепер змішайте сіль і мелені спеції та рясно натріть з усіх боків сало. Розподіліть натертий часник та імбир.
- Покладіть сало у каструлю, накрийте підготовленою шкіркою і поставте у холодильник на добу — маринуватися.
- Наступного
дня згорніть сало в рулет, зверху обмотайте шкіркою та міцною ниткою.
Якщо є бажання, то можна обваляти весь рулет в червоному перці.
Перекладіть рулет у пакет для запікання. Налийте в нього склянку темного
пива. Закрийте пакет і поставте у духовку, розігріту до температури 180
С. Рулет слід запікати 15-20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150 С
і продовжуйте запікати протягом 1,5 годин.
- Потім вимкніть духовку і залиште у ній рулет до повного охолодження. Далі відправте його у холодильник.
- Вранці
зніміть з рулета нитку і сміливо ріжте його скибочками. Цей рулет можна
подавати як холодну закуску до святкового столу. Також це відмінна
альтернатива ковбасі для ранкових бутербродів.
Правильно вибрана пара сережок — запорука стильного образу. Прикраси акцентують на природній вроді жінки, унікальних рисах обличчя. Розглянемо більш докладно, які моделі пасують до легкого весняного вбрання.
. Під час пробудження природи, розквіту пер...
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...