Справжній порятунок для городників: Яким рослинам підходить дріжджове підживлення і як приготувати цінне добриво самостійно

Багато городників та садівників відкрили для себе ефективний засіб, який сприяє гарному росту рослин, а також допомагає боротися з грибковими захворюваннями - дріжджі, передають Патріоти України.

Як стверджують автори видання «Моя дача», дріжджове підживлення люблять огірки, томати, перці та баклажани, суниця; добре ставляться до неї кущі, а квіти просто обожнюють.

Дріжджі можна застосовувати буквально на початкових етапах — підживлюючи розсаду. Вони стають ідеальним стимулятором зростання.

Ось деякі рецепти підживлення з дріжджів:

  • У бочку зібрати скошену на ділянці траву, залити водою та залишити на добу. Потім додати 500 дріжджів і залишити ще дві доби. Туди ж можна закинути залишки черствого хліба.
  • У невеликій кількості води розвести половину склянки цукру та чотири пакетики сухих дріжджів. Налити в 3-літрову банку і долити водою, залишити бродити у теплому місці. Отриману рідину розвести теплою водою із розрахунку 1 склянку на відро води. На кожну рослину виливати не менше літра розчину.
  • У відрі теплої води розчинити 50 г сирих дріжджів і дати настоятися 2−3 години. Поливати по половині літра під кожен кущ.
  • У відрі теплої води розмішати 100 г сирих дріжджів, додати старе варення і залишити бродити. Склянку такої бражки розводять у 5 літрах води та поливають рослини.

Досвідчені городники стверджують, що для того, щоб дріжджове підживлення діяло, обов'язково потрібно тепло — температура не нижче 20 градусів. І ґрунт має бути вже прогрітим.

Щодо підживлення цибулевих, то, як стверджують автори, це може призвести до того, що врожай буде погано зберігатися. А ось городниця Лариса Павлюк стверджувала, що цибуля теж любить дріжджі. Вона рекомендувала готувати підживлення, розчинивши 100 г дріжджів у відрі води.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...