Справжній порятунок при схудненні! Ці прості перекуси допоможуть приборкати апетит і контролювати вагу

Дієтологи назвали 10 найкращих низькокалорійних продуктів, які допомагають залишатися ситими та контролювати апетит, передають Патріоти України.

Низькокалорійні страви містять відносно мало калорій на порцію, але завдяки білку, клітковині чи високому вмісту води вони втамовують голод і зменшують ризик переїдання. Ось список продуктів, які варто додати до раціону:

  1. Яйця – лише 72 калорії на штуку, але 6 г білка забезпечують ситість і стабільний рівень цукру в крові.
  2. Знежирений грецький йогурт – багатий на білок, допомагає довше відчувати ситість.
  3. Сир (знежирений) – близько 25 г білка на склянку, чудово поєднується з ягодами.
  4. Листова зелень (шпинат, капуста кале) – мінімум калорій і максимум вітамінів A, C та K.
  5. Попкорн, приготований без олії – лише 30 калорій на склянку, плюс клітковина і антиоксиданти.
  6. Вівсянка – містить бета-глюкан, що підтримує ситість і здоров’я серця.
  7. Ягоди (чорниця, малина, полуниця) – натуральна солодкість без «цукрових стрибків».
  8. Кавун – 90% води, освіжає і втамовує спрагу та голод.
  9. Селера – лише 18 калорій на два стебла, плюс вітаміни та мінерали.
  10. Кабачки – універсальний овоч із 27 калоріями на склянку, додає об’єму стравам.

За словами експертів, такі продукти:

  • допомагають контролювати вагу,
  • сприяють насиченню,
  • збагачують організм вітамінами й антиоксидантами,
  • знижують ризик хронічних захворювань.

Дієтологи радять поєднувати низькокалорійні продукти з цільними злаками, пісним білком та корисними жирами (наприклад, авокадо чи горіхами), щоб страви були повноцінними й поживними.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...