Справжній порятунок! Шість продуктів, які збережуть серце здоровим і знизять холестерин

Нове дослідження показало, що час прийому їжі може впливати на ризик серцево-судинних захворювань. Вчені з Саутгемптонського університету та Бригама (США) з’ясували, що прийом їжі вдень знижує негативні наслідки нічних перекусів та допомагає серцю працювати краще, передають Патріоти України.

Крім цього, лікарі та дієтологи назвали шість продуктів, які особливо корисні для серця і допомагають знизити рівень «поганого» холестерину:

  1. Лосось – багатий омега-3, зменшує запалення і підтримує здоровий холестерин. Запікайте з лимонним соком і травами або варіть у бульйоні.
  2. Овес – складні вуглеводи і розчинна клітковина стабілізують цукор у крові та знижують ЛПНЩ. Ідеально – овсянка з ягодами на сніданок.
  3. Листова зелень – шпинат, капуста кале та інші овочі містять нітрати і калій, що покращує кровотік та знижує тиск. Додавайте у супи, рагу чи салати.
  4. Оливкова олія першого віджиму – мононенасичені жири та поліфеноли зменшують окислювальний стрес і запалення. Використовуйте для заправки салатів або приготування страв на низькій температурі.
  5. Помідори – містять лікопін, антиоксидант, що запобігає окисленню холестерину. Найбільш корисні в приготованому вигляді: соуси, рагу, смажені овочі.
  6. Кисломолочні продукти (йогурт, кефір) – пробіотики знижують тиск і запалення, а вітамін К2 захищає артерії від кальцієвих відкладень.

Експерти радять включати ці продукти у щоденний раціон та дотримуватися правильного часу прийому їжі, щоб максимально захистити серце і підтримати здоровий рівень холестерину.

Народні прикмети на 5 листопада. Який обряд українці спрадавна виконували цього дня, аби убезпечити себе від нещасть

середа, 5 листопад 2025, 7:10

Православне свято 5 листопада за новим календарем (18 листопада за старим) - день пам'яті мучеників Галактіона і його нареченої Епістимії, які загинули за віру. . За юліанським календарем - день пам'яті апостола від 70-ти Якова, брата Господнього. . ...

Ви теж п’єте молоко? Дізнайтеся, кому воно шкодить

середа, 5 листопад 2025, 6:15

Молоко - джерело кальцію та білка, але підходить не всім. Через індивідуальні особливості травлення та стан здоров’я деякі категорії людей повинні обмежити або уникати його вживання, передають Патріоти України.