Справжній жах для британців: Професор хімії розповіла, як приготувати ідеальний чай

Професор Мішель Франкл, американська вчена і професор хімії коледжу Брін-Мор, розкриває таємниці ідеального чаю, застерігаючи, що її пропозиції можуть викликати бурю невдоволення серед британців передають Патріоти України.

Франкл рекомендує використовувати невисокий кухоль із товстими стінками і заварювати листовий, а не пакетований чай. А якщо вам ліньки возитися із заварювальним чайником, купіть чай у великих пакетиках — у ньому листочки вільно переміщатимуться, а отже, краще обробляться окропом.

Вчена також радить додавати в напій підігріте молоко, щоб воно не згорнулося, а також посолити чай. Це, за її словами, прибере непотрібну гіркоту.

Професорка Франкл провела аналіз сотень дослідницьких робіт і стародавніх текстів, щоб створити свій рецепт. З інших рекомендацій хімікині можна відзначити також пораду підігрівати чашку перед тим, як наливати напій, а після — видаляти сліди від чаю за допомогою лимонного соку.

Усі ці поради Мішель Франкл дає читачам у своїй книзі «Steeped: The Chemistry of Tea». Професорка заявляє, що її висновки надійні, незважаючи на те, що вона з країни, де люди традиційно надають перевагу каві, а чай часто подають з льодом.

Вона висловлює невдоволення якістю напою в США, і поскаржилася, що його заварюють не гарячою, а просто теплою водою, що не дає змоги повною мірою відчути смак чаю.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...