Професор Мішель Франкл, американська вчена і професор хімії коледжу Брін-Мор, розкриває таємниці ідеального чаю, застерігаючи, що її пропозиції можуть викликати бурю невдоволення серед британців передають Патріоти України.
Франкл рекомендує використовувати невисокий кухоль із товстими стінками і заварювати листовий, а не пакетований чай. А якщо вам ліньки возитися із заварювальним чайником, купіть чай у великих пакетиках — у ньому листочки вільно переміщатимуться, а отже, краще обробляться окропом.
Вчена також радить додавати в напій підігріте молоко, щоб воно не згорнулося, а також посолити чай. Це, за її словами, прибере непотрібну гіркоту.
Професорка Франкл провела аналіз сотень дослідницьких робіт і стародавніх текстів, щоб створити свій рецепт. З інших рекомендацій хімікині можна відзначити також пораду підігрівати чашку перед тим, як наливати напій, а після — видаляти сліди від чаю за допомогою лимонного соку.
Усі ці поради Мішель Франкл дає читачам у своїй книзі «Steeped: The Chemistry of Tea». Професорка заявляє, що її висновки надійні, незважаючи на те, що вона з країни, де люди традиційно надають перевагу каві, а чай часто подають з льодом.
Вона висловлює невдоволення якістю напою в США, і поскаржилася, що його заварюють не гарячою, а просто теплою водою, що не дає змоги повною мірою відчути смак чаю.
Кімнатні рослини здатні не лише прикрашати інтер'єр, але й впливати на загальну атмосферу в домі. Деякі з них, як вважається, приносять в оселю гармонію та затишок, тоді як інші, згідно з народними прикметами, можуть стати джерелом негативної енергії, ...
Чи заряджаєте ви всіх навколо позитивом, чи даруєте спокій і врівноваженість? Ваш щоденний вибір напою - кава, чай, матча чи какао - може сказати більше про вашу особистість, ніж здається. Пройдіть швидкий психологічний тест і дізнайтеся, яку енергію в...