Сприяють набору ваги! Названо продукти, які не варто їсти на сніданок

Існує два типи людей: одні лягають спати з думками про те, що вони їстимуть на сніданок, а інші - ні. А ті, хто належить до першої категорії, розуміють, що їхній вибір продуктів може або покращити, або погіршити їхній день, передають Патріоти України.

Якщо ви любите сніданок і водночас прагнете схуднути або підтримувати здоровий спосіб життя, знайти корисну їжу для сніданку, яка буде вам до вподоби, іноді може стати справжнім викликом. Основним аспектом правильного вибору сніданку для втрати зайвої ваги, є достатній вміст білка, пояснює eatthis.com.

Наприклад, ідеальний старт дня – це яйця з авокадо на цільнозерновому тості або грецький йогурт з ягодами та горіховим маслом. Дієтолог Тріста Бест розповідає, які продукти краще виключити зі свого раціону, якщо ви намагаєтеся скинути зайві кілограми. Вона рекомендує уникати випічки на сніданок, щоб зменшити об’єм живота.

Чому варто уникати випічки на сніданок?

"Випічка на сніданок, наприклад, попередньо запаковані тости, пончики та навіть деякі батончики для заміни їжі, можуть перешкоджати вашим спробам схуднути. Особливо це стосується жирових відкладень у ділянці живота, які підсилюються раціоном, багатим на рафіновані вуглеводи та цукор", – пояснює Бест.

Незважаючи на те, що насичені тістечка можуть на короткий час створити відчуття ситості, Бест застерігає, що вони не мають значної поживної цінності, що в кінцевому підсумку може зашкодити здоров’ю. Вживання таких продуктів, особливо вранці, може призвести до того, що ви почуватиметеся голодними та втомленими протягом решти дня.

"Ця випічка містить багато калорій і шкідливих інгредієнтів, які викликають запалення, стрибки глюкози та подальші коливання рівня енергії. В результаті ви можете знову відчувати голод через короткий час після споживання цих продуктів, які майже не містять поживних речовин", – додає Бест.

Зв’язок між рафінованими вуглеводами та жиром на животі

Згідно з дослідженням, опублікованим у The Journal of Nutrition, є чіткий зв’язок між частим споживанням рафінованих вуглеводів та збільшенням ваги в ділянці живота. Дослідження також показало, що заміна рафінованих вуглеводів цільнозерновими продуктами може сприяти зменшенню жиру в цій зоні та знижувати ризик серцево-судинних захворювань і діабету.

Водночас, немає необхідності повністю відмовлятися від випічки, якщо вона вам дійсно подобається. Важливо лише зробити правильні корективи у своєму раціоні.

"Випічку варто залишити для випадкових моментів і зосередитися на вживанні продуктів, багатих на поживні речовини, які дадуть вашому організму енергію та допоможуть досягти успіху", – радить Бест.

Коли ви все ж вирішите побалувати себе улюбленою булочкою чи пончиком, обов’язково доповніть свій сніданок продуктами, багатими на білок, наприклад, яйцями або грецьким йогуртом з низьким вмістом цукру.

Є секрет! Як зберегти соковитість курячого філе під час смаження

середа, 28 серпень 2024, 8:15

Куряче філе незамінне джерело білку, для спортсменів та людей, які слідкують за ЗХ. Але незважаючи на багато переваг цього м’яса, у нього є суттєва вада - відчутна сухість м’яса, передають Патріоти України. Однак при правильному обсмаженні курка завжди...

Забудете про цю проблему! ТОП-5 способів, як назавжди позбутися плісняви на стінах

середа, 28 серпень 2024, 7:30

Цвіль або пліснява - серйозна проблема, яка не лише псує зовнішній вигляд вашої квартири, але й може стати загрозою для здоров'я членів родини, передають Патріоти України. Цвіль це мікроорганізм, який є одним з найдавніших на планеті Земля. Його скупче...