Відома кулінарка Тетяна Литвинова розповіла, як правильно готувати квашені помідори без шкірки передають Патріоти України.
«Просолюються за добу і вже за дві три доби проквашуються, тому що з них знято шкірку. І знаєте, що кажуть мої гості? — „то не помідори, то мармелад!“ Поспішіть, поки томати сорту „сливка“ ще в сезоні! Вони готуються просто і шалено смачні!» — написала вона в Instagram.
Інгредієнти (на трьохлітрову банку):
— томати 1500 г,
- листя селери 150 г,
- морква 80 г,
- цибуля 80 г,
- листя лавру 3 шт,
- часник 2−3 з,
- перець чорний горошком 10 шт.
Для розсолу:
Окріп 2 л, сіль 60 г
Спосіб приготування:
1. В закіпівшу воду покласти помідори надрізані хрест на хрест як на відео. Дочекатись, поки трісне шкіра. Залити холодною водою.
2. В трьохлітрову банку покласти селеру, моркву, цибулю, гострий перець, часник, перець горошком і лаврове листя.
3. Знімати шкірку з помідорів і охайно складати один за одним в банку.
4. Зробити розсіл з 2 з літрів окропу і солі.
5. Дочекатись, поки сіль повністю розчиниться і температура знизиться до 80 градусів.
6. Залити помідори і накрити кришкою не дуже щільно.
7. За добу помідори будуть малосольними, за дві три, проквасяться, якщо в будинку тепло.
Зберігати їх можна в холодному місці, аж до новорічних свят!
Багато хто навіть не замислюється, що звичайний предмет у домі може впливати на енергію простору. За давніми віруваннями, він здатен притягувати як удачу й достаток, так і порожнечу з негараздами. Йдеться про вазу - річ, яку має майже кожна оселя, пере...
Кухонні меблі щодня піддаються справжньому випробуванню - жирні бризки, пара від приготування їжі, пил і крихти швидко осідають на фасадах шаф. Якщо не прибирати вчасно, утворюється тверда жирова кірка, яку потім складно видалити. передають Патріоти Ук...