Може викликати серйозні проблеми: Стало відомо, чому милом шкідливо вмивати обличчя

Косметологи розповіли, якої шкоди може завдати мило шкірі обличчя. Агресивна дія хімічних елементів, що містяться в туалетному милі, сприяє обезводненню шкіри і робить її чутливою до впливу зовнішнього середовища, передають Патріоти України.

Так, у мийний засіб додають барвники і речовини, які допомагають боротися з бактеріями. Якщо вмивати обличчя таким милом, то це також призведе до відчуття стягнутості та подразнення.

Мило – продукт реакції між жиром і лугом, і воно може порушувати pH шкіри і робити роговий шар тонше. "До складу мила входить луг, який руйнує гідроліпідну мантію – тонку захисну плівку на поверхні шкіри, частина епідермального бар'єру. В ній живуть корисні бактерії, що захищають від шкідливого впливу навколишнього середовища поверхневий шар шкіри", – зазначили косметологи.

Експерти додали, що раз у тиждень все ж можна використовувати дитяче мило, склад якого зазвичай максимально безпечний. Після такої процедури важливо тонізувати обличчя і нанести зволожувальний крем.

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...