Стали улюбленою закускою німців до пива: Баварські ковбаски - склад і рецепти приготування

Баварські ковбаски інакше називають білими сосисками, так як у складі фаршу немає харчових барвників. Вперше приготували такі ковбаски в Баварії, і вони стали улюбленою закускою німців до пива, зазначають Патріоти України.

Але необов'язково споживати пінний напій, щоб насолодитися смаком білих сосисок, їх можна подавати і до обіду з гарнірами. У цій статті опишемо кілька рецептів приготування баварських ковбасок. Складу буде описано два, а способів приготування - цілих чотири. Вибирайте те, що більше до душі!

Склад баварських ковбасок

Німеччина славиться своїми ароматними і неймовірно смачними ковбасами. Традиційно баварські ковбаски роблять із суміші яловичини зі свининою з додаванням лимонної цедри, різних приправ. Багатьох здивує наявність в інгредієнтах колотого льоду. Він необхідний для того, щоб підсумкове ковбасний виріб вийшло пишним. Ідеальним складом описуваних ковбас є такою:

  • 50 % телячого м'яса;
  • 10 % м'яса з голови теляти;
  • 30 % сала свинячого;
  • 5 % води;
  • решта – приправи, цедра.
  • Також необхідно дотримуватися стандартні розміри баварських ковбасок. Довжина їх повинна бути близько 15 сантиметрів, а діаметр – 3 сантиметри. Це означає, що не будь-які придбані свинячі кишки підійдуть для натуральної оболонки виробів.

    Дотримуючись дані пропорції складу і розміри, ви зможете приготувати справжні ковбаси Німеччини. Далі надаємо на розгляд два рецепту приготування ковбасок. Традиційно ковбаски готуються у вигляді напівфабрикатів, а доводять їх до готовності безпосередньо перед подачею. Надалі зміст статті ви зможете ознайомитися зі способами приготування баварських ковбасок.

    Перший рецепт напівфабрикату

    Для приготування ковбасок потрібно:
  • 600 грам телячого м'яса (їх них 100 грам з голови, але якщо такого немає, обійдемося м'ясом з будь-якої частини тушки);
  • 400 грам свинячого сала (якщо не любите, то візьміть просто жирну свинину);
  • 200 грам льоду;
  • 100 грам свинячої шкури;
  • половина чайної ложки цедри лимона;
  • половина цибулини;
  • петрушка;
  • кишки свинячі;
  • сіль.
  • Спочатку потрібно відварити до готовності свинячу шкуру, в цьомубульйоні відварюється далі цибулю. Саму шкуру використовувати в приготуванні не будемо. Пропускаємо через м'ясорубку варену цибулю, телятину, половину наколотого льоду.

    Окремо потрібно прокрутити сало або жирну свинину з другою половиною льоду, петрушкою. Далі два фаршу потрібно змішати, додати спеції, сіль і лимонну цедру. Не настоювати, так як лід розтане, і пишноти не буде. Швидко набиваємо кишки, дотримуючись довжину кожної ковбаски. Приберіть напівфабрикат в морозилку, якщо відразу готувати не збираєтеся.

    Другий рецепт напівфабрикату

    Цим рецептом приготування баварських ковбасок у Німеччині користуються господині в домашніх умовах. Склад трохи різниться з традиційним, але смак зовсім не страждає. Комусь більше подобаютьсявироби, приготовані за першим рецептом, інші ж воліють трохи змінений.

    Рекомендуємо спробувати обидва. Інгредієнти для домашніх ковбасок:

  • 750 грам м'яса телячого;
  • 250 грам свинини і стільки ж свинячого сала;
  • половина лимона – тільки цедра;
  • білок одного яйця;
  • цибулина;
  • 150 грам льоду;
  • сіль і білий перець за смаком;
  • кардамон, мускатний горіх – за смаком;
  • трохи петрушки;
  • свинячі кишки відповідного за параметрами розміру.
  • Сало необхідно нарізати дрібними шматками, приблизно за пів сантиметра в діаметрі. Щоб це було легше робити, перед приготуванням його трохи подморозьте. М'ясо – свинину та телятину - потрібно довести до пюреобразного стану молотком для відбивання. Процес трудомісткий, але все ж не використовуйте для подрібнення інші варіанти – м'ясорубку або блендер, м'ясо повинно бути відбито, щоб залишилися волокна.

    Змішайте фарш і сало, додайте цедру, білок, дрібно нашатковану цибулю і петрушку, посоліть і приправте. Далі наколіть лід, вмішайте в фарш і швидко наповніть кишки, перев'язуючи їх кожні 15 сантиметрів. Приберіть ковбаски в морозильну камеру до самого процесу приготування.

    Як приготувати білі ковбаски?

    Даний спосіб сподобається любителям вареної ковбаси. При такому приготуванні баварські ковбаски вийдуть саме білими. Поставте на газ невелику каструлю з водою, доведіть до кипіння, солити не потрібно. Помістіть заморожені або тільки нашпиговані ковбаски, доведіть до кипіння, зменшіть напруження до мінімуму і варіть близько 15 хвилин. Щоб шкура добре очищалася, можна після варіння охолодити ковбаски в холодній воді. Далі їх просто розігрійте в бульйоні, в якому вони варилися.

    Як запекти баварські ковбаски в духовці?

    Цей варіант приготування ковбас дуже примітний тим, що страва вийде

    соковитим, з красивою скоринкою. Щоб позбутися зайвого жиру, потрібно використовувати не лист, а ґрати для смаження. Варто врахувати, що при приготуванні жир буде капати, запікатися, пригорати ісмачно пахнути. Щоб такого не було, на дно духовки поставте глибокий лист, заповнений невеликою кількістю води.

    Як запекти баварські ковбаски в духовці? Немає нічого простішого, ніж цей варіант. Розігрійте духовку до 200 ?З, покладіть ковбаски з невеликим один від одного відстанню на змащену маслом грати (якщо любите пожирніше, то на лист для запікання). На решітці ковбаски готуються 20 хвилин. Стільки ж і на листочку, тільки через 10 хвилин ковбаски потрібно перевернути, щоб рум'яна скоринка була з обох сторін.

    Смажені ковбаски

    Баварські ковбаски на сковороді готувати дещо складніше, ніж в духовці. Спочатку потрібно в сковороду викласти напівфабрикати, залити половиною склянки води, додати трохи соняшникової олії. Вогонь на максимум. Закрийте кришкою, варіть 5 хвилин.

    Потім ковбаски переверніть іготуйте ще 5 хвилин. Далі необхідно зняти кришку, якщо вода не википіла, дочекатися, поки це станеться. Зменшіть напруження, додайте трохи олії. Скільки смажити баварські ковбаски після того, як вода випарується? З обох сторін приблизно по 7 хвилин, дивіться по скоринці.

    Ковбаски на грилі

    Приголомшливий варіант для обіду на природі! Баварські ковбаски з димком – це неймовірно

    смачно! Змастіть грати маслом, викладіть ковбаски. Смажте на мангалі, стабільно перевертаючи ґрати, щоб не стікав жир, а танув і вбирався в фарш. На всі приготування піде не більше 20 хвилин, це набагато швидше, ніж шашлик зі шматків м'яса!

    Як є ковбаски?

    Існує традиція поїдання баварських ковбас. Їх подають до пива або з гарніром, але завжди з гірчицею і солоними кренделями! Їдять ковбаски руками. Якщо ви не хочете бруднитися, то наріжте виріб шматками, а шкірку приберіть. На кожен шматочок нанесіть гірчицю.

    Якщо все ж вирішили є традиційно, то не намагайтеся розкусити оболонку, її не їдять, просто висмоктуйте фарш! Баварські ковбаски – відмінний варіант для ситного сніданку або обіду. Подавати їх можна з пюре, салат з овочів або просто з хлібом. Під час посиденьок з друзями під кухлик пінного подайте домашні ковбаски, приготовані по традиційному баварському рецептом!

    Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

    п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

    Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

    Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

    п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

    Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...