Баварські ковбаски інакше називають білими сосисками, так як у складі фаршу немає харчових барвників. Вперше приготували такі ковбаски в Баварії, і вони стали улюбленою закускою німців до пива, зазначають Патріоти України.
Але необов'язково споживати пінний напій, щоб насолодитися смаком білих сосисок, їх можна подавати і до обіду з гарнірами. У цій статті опишемо кілька рецептів приготування баварських ковбасок. Складу буде описано два, а способів приготування - цілих чотири. Вибирайте те, що більше до душі!
Німеччина славиться своїми ароматними і неймовірно смачними ковбасами. Традиційно баварські ковбаски роблять із суміші яловичини зі свининою з додаванням лимонної цедри, різних приправ. Багатьох здивує наявність в інгредієнтах колотого льоду. Він необхідний для того, щоб підсумкове ковбасний виріб вийшло пишним. Ідеальним складом описуваних ковбас є такою:
Також необхідно дотримуватися стандартні розміри баварських ковбасок. Довжина їх повинна бути близько 15 сантиметрів, а діаметр – 3 сантиметри. Це означає, що не будь-які придбані свинячі кишки підійдуть для натуральної оболонки виробів.
Дотримуючись дані пропорції складу і розміри, ви зможете приготувати справжні ковбаси Німеччини. Далі надаємо на розгляд два рецепту приготування ковбасок. Традиційно ковбаски готуються у вигляді напівфабрикатів, а доводять їх до готовності безпосередньо перед подачею. Надалі зміст статті ви зможете ознайомитися зі способами приготування баварських ковбасок.
Спочатку потрібно відварити до готовності свинячу шкуру, в цьомубульйоні відварюється далі цибулю. Саму шкуру використовувати в приготуванні не будемо. Пропускаємо через м'ясорубку варену цибулю, телятину, половину наколотого льоду.
Окремо потрібно прокрутити сало або жирну свинину з другою половиною льоду, петрушкою. Далі два фаршу потрібно змішати, додати спеції, сіль і лимонну цедру. Не настоювати, так як лід розтане, і пишноти не буде. Швидко набиваємо кишки, дотримуючись довжину кожної ковбаски. Приберіть напівфабрикат в морозилку, якщо відразу готувати не збираєтеся.
Цим рецептом приготування баварських ковбасок у Німеччині користуються господині в домашніх умовах. Склад трохи різниться з традиційним, але смак зовсім не страждає. Комусь більше подобаютьсявироби, приготовані за першим рецептом, інші ж воліють трохи змінений.
Рекомендуємо спробувати обидва. Інгредієнти для домашніх ковбасок:
Сало необхідно нарізати дрібними шматками, приблизно за пів сантиметра в діаметрі. Щоб це було легше робити, перед приготуванням його трохи подморозьте. М'ясо – свинину та телятину - потрібно довести до пюреобразного стану молотком для відбивання. Процес трудомісткий, але все ж не використовуйте для подрібнення інші варіанти – м'ясорубку або блендер, м'ясо повинно бути відбито, щоб залишилися волокна.
Змішайте фарш і сало, додайте цедру, білок, дрібно нашатковану цибулю і петрушку, посоліть і приправте. Далі наколіть лід, вмішайте в фарш і швидко наповніть кишки, перев'язуючи їх кожні 15 сантиметрів. Приберіть ковбаски в морозильну камеру до самого процесу приготування.
Даний спосіб сподобається любителям вареної ковбаси. При такому приготуванні баварські ковбаски вийдуть саме білими. Поставте на газ невелику каструлю з водою, доведіть до кипіння, солити не потрібно. Помістіть заморожені або тільки нашпиговані ковбаски, доведіть до кипіння, зменшіть напруження до мінімуму і варіть близько 15 хвилин. Щоб шкура добре очищалася, можна після варіння охолодити ковбаски в холодній воді. Далі їх просто розігрійте в бульйоні, в якому вони варилися.
соковитим, з красивою скоринкою. Щоб позбутися зайвого жиру, потрібно використовувати не лист, а ґрати для смаження. Варто врахувати, що при приготуванні жир буде капати, запікатися, пригорати ісмачно пахнути. Щоб такого не було, на дно духовки поставте глибокий лист, заповнений невеликою кількістю води.
Як запекти баварські ковбаски в духовці? Немає нічого простішого, ніж цей варіант. Розігрійте духовку до 200 ?З, покладіть ковбаски з невеликим один від одного відстанню на змащену маслом грати (якщо любите пожирніше, то на лист для запікання). На решітці ковбаски готуються 20 хвилин. Стільки ж і на листочку, тільки через 10 хвилин ковбаски потрібно перевернути, щоб рум'яна скоринка була з обох сторін.
Баварські ковбаски на сковороді готувати дещо складніше, ніж в духовці. Спочатку потрібно в сковороду викласти напівфабрикати, залити половиною склянки води, додати трохи соняшникової олії. Вогонь на максимум. Закрийте кришкою, варіть 5 хвилин.
Потім ковбаски переверніть іготуйте ще 5 хвилин. Далі необхідно зняти кришку, якщо вода не википіла, дочекатися, поки це станеться. Зменшіть напруження, додайте трохи олії. Скільки смажити баварські ковбаски після того, як вода випарується? З обох сторін приблизно по 7 хвилин, дивіться по скоринці.
смачно! Змастіть грати маслом, викладіть ковбаски. Смажте на мангалі, стабільно перевертаючи ґрати, щоб не стікав жир, а танув і вбирався в фарш. На всі приготування піде не більше 20 хвилин, це набагато швидше, ніж шашлик зі шматків м'яса!
Існує традиція поїдання баварських ковбас. Їх подають до пива або з гарніром, але завжди з гірчицею і солоними кренделями! Їдять ковбаски руками. Якщо ви не хочете бруднитися, то наріжте виріб шматками, а шкірку приберіть. На кожен шматочок нанесіть гірчицю.
Якщо все ж вирішили є традиційно, то не намагайтеся розкусити оболонку, її не їдять, просто висмоктуйте фарш! Баварські ковбаски – відмінний варіант для ситного сніданку або обіду. Подавати їх можна з пюре, салат з овочів або просто з хлібом. Під час посиденьок з друзями під кухлик пінного подайте домашні ковбаски, приготовані по традиційному баварському рецептом!
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...