Стане головною прикрасою святкового столу: Німецький пиріг зі сливами - покроковий рецепт

Німецький пиріг зі сливами - це традиційне блюдо Німеччини. Десерт готується з трьох шарів: ніжне тісто, соковиті сливи та штрейзельна крихта. Цей пиріг стане найкращою прикрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно - 250 г;
  • Молоко - 120 мл;
  • Вершкове масло - 50 г;
  • Розпушувач - 6 г;
  • Яйця - 2 шт;
  • Цукор - 120 г;
  • Сіль - щіпка;
  • Ваніль - щіпка.

Для начинки потрібно:

  • Зливи - 200 - 300 г;
  • Цукор - щіпка.

Для штрейзеля:

  • Вершкове масло 80 г;
  • Борошно - 100 г;
  • Цукор - 80 г.

Приготування:

Крок 1. У глибокій ємності збити яйця з цукром. Потім додайте ваніль, розтоплене вершкове масло та молоко.

Крок 2. Змішайте борошно з розпушувачем і додайте до загальної маси. Після перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.

Крок 3. Тісто викладіть у форму.

Крок 4. Наріжте часточками сливи та додайте трохи цукру, перемішайте та викладіть зверху на тісто.

Крок 5. Штрейзельна крихта: борошно, вершкове масло і цукор необхідно перетерти в крихту та покрити пиріг.

Крок 6. Відправте випікатися пиріг у духовку на 50-55 хвилин при 200 градусах.

Крок 7. Дістаньте пиріг, остудіть та подавайте до столу як самостійний десерт.

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...