Стане справжньою "родзинкою" на столі: Найсмачніша лазанья з лаваша - рецепт за 15 хвилин

Лазанья -це дуже смачне італійське блюдо, яке зазвичай готують з тіста твердих сортів пшениці. Багато господинь готують лазанью за класичним рецептом з додаванням різних начинок, передають Патріоти України.

Сьогодні ми вирішили вам розповісти незвичайний рецепт лазаньї, який готувати дуже швидко. Лазанья з лаваша виходить дуже смачна, ситна і корисна.

Лазанья з лаваша - рецепт

Вам потрібно:

  • Лаваш - 4 листа.
  • Філе куряче - 250 грам.
  • Рис - 100 грамів.
  • Гриби - 300 грамів.
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука.
  • Борошно - 1 ложка.
  • Масло вершкове - 2 столові ложки.
  • Молоко - 100 мілілітрів.
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Куряче філе миємо добре, знімаємо плівку, шкірку та відправляємо варити приблизно на 40 хвилин. Можна додати лавровий лист.

Гриби чистимо і нарізаємо пластинками по 2 см. Часник за смаком і зелень подрібнюємо.

Реклама

Як тільки філе зварилося ми його подрібнюємо або дрібно нарізаємо.

Бульйон не виливаємо. Рис добре промиваємо і відправляємо в курячий бульйон, варимо до готовності.

Поки вариться рис, обсмажуємо гриби і цибулю до золотистого кольору, додаємо часник і зелень. Соус для лазаньї з лаваша готувати дуже просто. У каструлі, бажано не емальованій, розтопити вершкове масло, додаємо акуратно борошно і все добре перемішуємо.

Підігріваємо молоко і тонкою цівкою вливаємо в каструлю до масла і борошна. Маса повинна вийті середньої густоти.

Солимо і перчимо наш соус, і продовжуємо на слабкому вогні помішувати до загустіння.

Попередньо розігріваємо духовку до 180-200 градусів.

Беремо форму для запікання і змащуємо оливковою олієб або вершковим маслом. Лаваш нарізаємо під форму для випікання і відправляємо перший шар, далі рис і посипаємо його кропом.

На рис відправляємо куряче філе, поливаємо добре все соусом для лазанії і накриваємо все другим шаром лаваша.

Далі відправляємо гриби і все добре поливаємо соусом. Накриваємо ще одним шаром лаваша і все заливаємо соусом.

Лазанью обов'язково накрити фольгою і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і залишаємо ще на 10 хвилин.

Лазаньї даємо охолонути приблизно 10 хвилин і подаємо до столу теплою.

Під силу всім? Секрети молодості легенди Голлівуду Демі Мур, яка в 62 роки виглядає на 40

субота, 23 листопад 2024, 17:32

Демі Мур, яку ще називають легендою Голлівуду, здається, старіти не збирається. 62-річна зірка виглядає на 40 років без всілякого фотошопу та фільтрів. В чому секрет краси акторки, передають Патріоти України з посиланням на РБК. 7 секретів молодості Де...

Це допоможе схуднути! ТОП-10 продуктів з високим вмістом білка

субота, 23 листопад 2024, 13:00

Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...