Стане справжньою "родзинкою" на столі: Найсмачніша лазанья з лаваша - рецепт за 15 хвилин

Лазанья -це дуже смачне італійське блюдо, яке зазвичай готують з тіста твердих сортів пшениці. Багато господинь готують лазанью за класичним рецептом з додаванням різних начинок, передають Патріоти України.

Сьогодні ми вирішили вам розповісти незвичайний рецепт лазаньї, який готувати дуже швидко. Лазанья з лаваша виходить дуже смачна, ситна і корисна.

Лазанья з лаваша - рецепт

Вам потрібно:

  • Лаваш - 4 листа.
  • Філе куряче - 250 грам.
  • Рис - 100 грамів.
  • Гриби - 300 грамів.
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука.
  • Борошно - 1 ложка.
  • Масло вершкове - 2 столові ложки.
  • Молоко - 100 мілілітрів.
  • Сіль, перець, лавровий лист.

Куряче філе миємо добре, знімаємо плівку, шкірку та відправляємо варити приблизно на 40 хвилин. Можна додати лавровий лист.

Гриби чистимо і нарізаємо пластинками по 2 см. Часник за смаком і зелень подрібнюємо.

Реклама

Як тільки філе зварилося ми його подрібнюємо або дрібно нарізаємо.

Бульйон не виливаємо. Рис добре промиваємо і відправляємо в курячий бульйон, варимо до готовності.

Поки вариться рис, обсмажуємо гриби і цибулю до золотистого кольору, додаємо часник і зелень. Соус для лазаньї з лаваша готувати дуже просто. У каструлі, бажано не емальованій, розтопити вершкове масло, додаємо акуратно борошно і все добре перемішуємо.

Підігріваємо молоко і тонкою цівкою вливаємо в каструлю до масла і борошна. Маса повинна вийті середньої густоти.

Солимо і перчимо наш соус, і продовжуємо на слабкому вогні помішувати до загустіння.

Попередньо розігріваємо духовку до 180-200 градусів.

Беремо форму для запікання і змащуємо оливковою олієб або вершковим маслом. Лаваш нарізаємо під форму для випікання і відправляємо перший шар, далі рис і посипаємо його кропом.

На рис відправляємо куряче філе, поливаємо добре все соусом для лазанії і накриваємо все другим шаром лаваша.

Далі відправляємо гриби і все добре поливаємо соусом. Накриваємо ще одним шаром лаваша і все заливаємо соусом.

Лазанью обов'язково накрити фольгою і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і залишаємо ще на 10 хвилин.

Лазаньї даємо охолонути приблизно 10 хвилин і подаємо до столу теплою.

Радониця, Проводи, Гробки... Коли 2025 року поминати покійних і як правильно це робити

вівторок, 29 квітень 2025, 0:33

У поминальну неділю на кладовищі зустрічається енергія живих і мертвих - небіжчики при вході на цвинтар зустрічають своїх родичів. Проводи, Гробки, а по-церковному - Радониця - це спеціально відведені в православному календарі дні, щоб побувати в місця...

Не ігноруйте! Симптом інфаркту, який з'являється за кілька тижнів до цього.

понеділок, 28 квітень 2025, 23:10

Лікар повідомив, що є певні симптоми серцевого нападу, які, як він стверджує, можуть з’явитися за тижні до початку захворювання, передають Патріоти України з посиланням на Daily Express. Лікар Мухаммад Сіяб повідомив, що біль у грудях, який зявляється ...