Стануть м'якшими за пух: ТОП-5 способів, як пом'якшити "дубові" рушники

Немає ніякого задоволення у тому, щоб витирати ніжну шкіру обличчя і тіла жорстким рушником, який травмуватиме її. Але рушники не можуть довго залишатися "ніжними і пухнастими", передають Патріоти України.

З часом у їхні волокна в’їдаються неправильно підібрані миючі засоби, а також жир і бруд, які важко відіпрати. Через це ніжна структура рушника стає грубою та жорсткою, і продовжувати користуватися таким текстилем стає практично неможливо.

Але "ставити хрест" на таких рушниках не варто. Можна повернути їм колишню м’якість за допомогою кількох простих способів.

Як пом'якшити жорсткі рушники

1. Замочування у кондиціонері для прання

Рушники перед пранням потрібно замочити на годину у розчині води і кондиціонеру для прання. Потрібно налити у таз 240 мл кондиціонеру і додати стільки води, щоб вона повністю покрила рушники. Через годину дістати і випрати.

2. Оцет

Його потрібно додавати під час полоскання у пральній машині замість кондиціонеру для прання. Але під час застосування такого способу варто буде запустити два цикли полоскання: перший – з оцтом замість кондиціонера, другий – просто водою або з додаванням якогось м’якого засобу.

3. Сода

Її застосування також є чудовим способом, як зробити рушники м'якими під час прання. Соду потрібно додати до прального порошку, достатньо буде разом з порошком засипати 60 г цього кухонного засобу. Таким чином буде легше позбутися бруду та жиру, який часто стає причиною жорсткості рушників.

Крім цього, сода допоможе позбутися ще однієї проблеми – вона чудово впорається із запахом затхлості, який часто може з’являтися під час тривалого зберігання текстилю у шафі або поганого висушування після прання.

4. Сіль

Часто зустрічається запитання, як пом'якшити рушники сіллю. Цей спосіб є одним із найпопулярніших для вирішення такої проблеми. Під час прання потрібно додати разом з порошком 3 столові ложки солі.

Якщо ж ви перете рушники вручну, то варто додавати сіль під час полоскання. У такому разі у воду потрібно насипати сіль з розрахунку 1 столова ложка на літр води. Можна застосовувати як кухонну, так і морську сіль..

5. М’ячики для прання

Часто про такі м’ячики ми згадуємо, коли потрібно випрати пуховик. Але вони стануть у нагоді і під час прання рушників. Якщо кинути у барабан машинки кілька таких м’ячиків, вони допоможуть краще відіпрати усі забруднення та "вибити" миючі засоби з текстилю, а також збиватимуть ворс на рушниках, що зробить його м’яким.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...