Інна Суверток з Вінниччини вже багато років розводить нові та цікаві сорти помідорів і перців. Вона розповіла про свої улюблені, аби кожен міг і собі ласувати смачними овочами з грядки, передають Патріоти України.
«Найбільше господарі турбуються про перець, адже не у всіх він відразу приживається, — каже Інна Суверток. — Насамперед ця культура любить пухкий та живильний ґрунт. Розсада перцю у землю має висаджуватись орієнтовно у віці 60−70 днів з моменту сходів. Це десь всередині травня. Щодо сортів, то раджу «Веселий гном», він за розмірами трішки більше оливки. Це справжній екзот і ідеально підходить для фуршетів. Перець «Чудо-паприка» на вигляд як гіркий перець, але він дуже солодкий. Болгарський перець я додаю в борщ, закрутки, до томатного соку. Раджу звернути увагу на сорти «Інгрід», «Червоне вино», «Золотий дощ».
Крім традиційних перців, не залишилися без уваги й помідори. Зокрема, томат «Хурма», його на вигляд навіть не відрізниш від однойменного фрукта. У більшості випадків використовується як салатний. З цього сорту виходять чудові соуси.
Помідор «Золота канарейка», за словами господарки, має форму сливочки із зігнутим носиком, рослина сягає трьох метрів у висоту та плететься по деревах.
Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...
З приходом Великодніх свят багато родин готують традиційні частування — паски, пиріжки, різні солодощі. Однак ветеринари наголошують: власникам собак варто бути особливо уважними. Звичні великодні смаколики можуть становити смертельну небезпеку для чот...