Старі спеції краще не викидати! Як приготувати дешеве та дієве добриво для квітів удома

Якщо у вас вдома завалялися спеції з вичерпаним терміном придатності, то не поспішайте відправляти їх у відро для сміття. Адже деякі спеції можна використовувати як добриво для кімнатних рослин, передають Патріоти України.

Які спеції можна використовувати як добриво для квітів

Для підгодівлі рослин можна використовувати куркуму, імбир, корицю, гвоздику, базилік, м'яту, чабер, мелений червоний і чорний перець, лаврове листя. До слова, для обробки маленьких рослин, зокрема і розсади, не можна використовувати шавлію. Вона може спровокувати затримку в рості.

Найпростіший спосіб використовувати спеції як добриво - це перемолоти їх в порошок, змішати з водою і обприскувати рослини. Також можна додати спеції в компост.

Можна і приготувати настій зі спецій, який буде дійсно корисний для ваших зелених улюбленців. Доктор сільськогосподарських наук Олена Маланкіна з Російського державного аграрного університету розповіла кілька рецептів, передає eda.show.

Настій з куркуми, імбиру та гвоздики для рослин

Цей настій є універсальним засобом від грибкових захворювань, він відганяє тлю, трипсів і павутинного кліща.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • мелена куркума - ⅓ ст. л.;
  • мелений імбир - ⅓ ст. л.;
  • гвоздика - ⅓ ст. л.;
  • вода - 150-200 мл.

Сухі інгредієнти змішати в ємності (краще взяти емальований кухоль, оскільки деякі інгредієнти можуть пофарбувати посуд). Залити спеції окропом і дати охолонути. Отриманим настоєм обробити рослини.

Настій зі спецій для рослин з базиліком і м'ятою

Для приготування цього диво-настою вам знадобиться:

  • базилік - † ст. л.;
  • м'ята - ⅓ ст. л.;
  • чабер - ⅓ ст. л.;
  • вода - 150-200 мл.

Спосіб приготування такий самий, як і в попередньому рецепті. Спеції запарити окропом, дати охолонути і обробити рослини.

Важливо: Якщо в складі магазинних сумішей спецій є сіль, то їх не можна використовувати для того, щоби приготувати добриво для квітів в домашніх умовах. Адже сіль може нашкодити рослинам.

Раніше Главред писав, що кориця - це хороше добриво для кімнатних квітів і рослин в саду та городі. Ця спеція працює як природний укорінювач, стимулює зростання, бореться зі шкідниками і хворобами.

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...