Старовинний рецепт української кухні: Як приготувати капусняк - закарпатський рецепт покроково

Вслухайся в цю смачну назву - "Росівниця". Саме так називається закарпатський капусняк, який готують за старовинним рецептом, що передається з покоління в покоління. Головною відмінністю справжньої гуцульської "Росівніці" є великий шматок буженини, на якому готують суп, зазначають Патріоти України.

Капусняк по-закарпатськи

Інгредієнти:
  • 350 г квашеної капусти
  • 150 г кукурудзяної крупи
  • 1 стегно куряче
  • 200 г ошийка свинячого
  • 1 цибулина
  • 1 пучок свіжої зелені (кропу або петрушки)
  • 2 шт. лаврового листа
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком

Приготування:

  1. Відвари бульйон з курячого стегна і цибулини. З готового бульйону вийми інгредієнти, з яких він готувався.
  2. У бульйон додай кукурудзяну крупу і квашену капусту. Вари суп на середньому вогні хвилин 40.
  3. Наріж ошийок на невеликі кубики і додай в суп. Продовжуй варити капусняк ще хвилин 20 — кукурудзяна крупа повинна повністю розваритися, а капуста стати м'якою.
  4. За 5 хвилин до готовності супу додай в каструлю лавровий лист, перець і сіль. Зелень додай перед зняттям капусняку з вогню.

У деяких регіонах Закарпаття до супу подають відварну картоплю в шкірці — вони підкреслить і відтінятиме оригінальний смак “Росівниці“.

Це може здивувати! Названо найшкідливіші макарони, якими "забиті" українські супермаркети"

п’ятниця, 9 травень 2025, 13:08

Макарони - один з найпопулярніших та доступних продуктів в Україні. Але деякі види цього продукту, яких варто уникати, щоб зберегти фігуру та гарне самопочуття. Який продукт краще не купувати - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).передають ...

Це здивує! Хитрість кухарів, щоб їжа зберігалася в холодильнику втричі довше

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:30

Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...