Старий хліб краще не викидати - як приготувати добриво, щоб троянди пишно цвіли

Троянди - це безумовно прикраса будь-якого саду і гордість для його господині. Щоби троянди пишно цвіли, рослини потрібно підгодовувати. Можна купити добриво для троянд у квітковому магазині. Ще один варіант - самостійно приготувати підгодівлю вдома, тим більше що це просто і дешево, передають Патріоти України.

Часто досвідчені садівники застосовують незвичайні, але дуже ефективні добрива для троянд та інших квітів. Наприклад, хлібну і трав'яну закваски.

Хлібна закваска - найкраще добриво для троянд

Якщо вдома завалявся несвіжий хліб, який покрився цвіллю, не варто його викидати, адже з нього можна приготувати гарне добриво для квітів в домашніх умовах.

Шестилітрові або десятилітрові пластикові пляшки для води на 1/4 потрібно заповнити неліквідним хлібом (житнім і пшеничним в співвідношенні 50х50) і залити водою. Закупорити і залишити на тиждень на сонці. Ця підгодівля використовується в тому випадку, якщо рослина хворіє або погано перезимувала.

Трав'яне добриво для квітів

У бочку або відро потрібно насипати виполоті бур'яни, кульбаби, кропиву і залити водою. Добриво буде готове за тиждень. Хоча запах у нього буде не дуже приємний, натомість ефективність - незрівнянна.

Як застосовувати хлібну і трав'яну закваски для квітів

Хлібну і трав'яну закваски не можна використовувати в чистому вигляді. Їх потрібно розбавляти: приблизно 1 літр закваски на відро води. Важливо! При частому застосуванні хлібна закваска приваблює мурах.

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, навіщо класти у воду для варіння яєць сірники

четвер, 18 квітень 2024, 11:12

Яйця - це доступний та корисний продукт, який має бути в раціоні для підтримки здоров’я. Найпростіший варіант їх приготування - варіння, передають Патріоти України. Досвідчені кулінари при цьому кладуть у воду сірники, доки яйця варяться. Але це може з...

Названо час доби, який найбільш стресовий: Як зменшити напруження

четвер, 18 квітень 2024, 10:44

Стрес, тривоги та напруження супроводжують нас щодня. Важливо вміти відволікатися від щоденних турбот, щоб мінімізувати шкідливий вплив стресу на здоров’я. Нещодавно дослідники виявили, що є певний час доби, у який більшість людей відчувають максимальн...