Старий народний лайфхак: Як очистити до блиску жирне деко без води та миючих засобів

Якщо ви активно користуєтеся духовкою, то точно знаєте, що після кожного разу деко слід добре очищати від жиру. Саме деко є найскладнішим в чищенні серед всього кухонного начиння, особливо складно його мити після приготування випічки, передають Патріоти України.

Кожна господиня розуміє, що прибрати запечений жир з дека практично неможливо без дорогої побутової хімії. Але, є один спосіб, який допоможе очистити жир без застосування миючих засобів. Для цього знадобиться лише монетка.

Цей спосіб актуальний і в наші дні. Для чищення не знадобиться навіть включати воду, а значить спосіб дуже економний. Слід покласти монету на деко і почати нею терти поверхню. Завдяки монетці жир збирається в грудки, які просто слід зібрати і викинути. Правда, на чистку ви витратите чимало часу, якщо деко було занадто брудним. Але, зате після такої чистки ви побачите своє деко таким, яким до цього його не бачили.

Тільки не варто використовувати цей метод для чищення форм з нержавіючої сталі — монета дряпає покриття і воно приходить у повну непридатність. Потім потрібно посипати деко харчовою содою і почистити за допомогою паперового рушника. Протираємо начиння вологою губкою і витираємо до сухості. Готово.

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...

А ви це знали? Чому обсяг пам'яті на флешці або диску менший, ніж заявлено виробником

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:59

Допустимо, ви придбали новий SSD, HDD або флеш-накопичувач. Вдома підключили його до комп'ютера, відформатували та готові почати зберігати файли на пристрої. Однак в один момент виявляєте, що фактично доступний простір на носії менше, ніж зазначено на ...